Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Inicia la campanya contra el mosquit als arrossars del Delta de l’Ebre

Compta amb un pressupost d’1 MEUR

14 junio 2024 12:01 | Actualizado a 14 junio 2024 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha iniciat aquest divendres la campanya contra el mosquit als arrossars del delta de l’Ebre i estudiarà fer un cinquè tractament després de la sega.

La possibilitat busca fer front a l’increment d’aquests insectes en els darrers anys, provocat principalment pel canvi climàtic.

El president del consorci, Ivan Garcia, ha apuntat que és una demanda que prové del món local, “que pateix les conseqüències de tenir el mosquit un cop s’acaba l’estiu”. Segons Garcia, l’efectivitat del producte per eliminar les larves es manté, després que es canviés fa un parell d’anys.

El dispositiu disposa d’un pressupost d’uns 1,04 milions d’euros,una xifra que es costejada en un 50% per la Generalitat, un 25% per la Diputació de Tarragona i el 25% restant correspon als ens locals pròxims a les zones on s’aplica el tractament.

En total, està previst que la campanya tingui un àmbit d’actuació de 2.000 hectàrees d’arrossars i 5.000 d’espais naturals. De fet, tècnicament el tractament s’ha iniciat aquesta setmana a les zones naturals, ja que és on es localitza “el nucli dur” de les larves de mosquit. Per ara, les condicions meteorològiques han permès que ja s’hagi actuat en 1.200 hectàrees d’aquesta superfície. La previsió és que en dos dies s’acabin de repartir 80.000 litres del producte que ha de reduir la població d’aquests insectes.

Pel que fa al tractament de la mosca negra, que està previst que comenci la setmana vinent, el pressupost del qual es disposa s’eleva fins als 318.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari