Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Inversió de
2,7 milions
en prevenció d’incendis

Les noves brigades del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals estan treballant a Godall i al camí de Caro

| Actualizado a 29 abril 2022 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas i Olea, acompanyada del director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, va visitar ahir els treballs de manteniment d’un punt d’aigua per a incendis situat a Godall i va explicar els principals eixos de la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals a les Terres de l’Ebre.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà a Catalunya 72 milions d’euros en el nou pla de prevenció d’incendis 2022-2025.

A les Terres de l’Ebre, s’invertiran de manera directa 2,7 milions d’euros en actuacions de gestió forestal durant els pròxims 4 anys per preparar els boscos per fer front a l’emergència climàtica i els grans incendis.

Des d’aquest mes d’abril, el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) ja té dues bases operatives a les Terres de l’Ebre, que estan situades a Arnes (Terra Alta) i a Benifallet (Baix Ebre), per executar treballs de prevenció d’incendis. La cobertura a les Terres de l’Ebre compta amb 13 efectius i vehicles específics per fer tasques de prevenció i primera intervenció en incendis agrícoles i forestals. Fins a l’1 de juny, faran tasques de manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals.

Aquestes primeres setmanes, les tasques s’han concentrat a adequar camins malmesos per les darreres pluges com pot ser el camí que duu a la muntanya de Caro de manera que en cas de produir-se un incendi forestal els vehicles d’extinció hi puguin circular. També s’han concentrat a revisar i mantenir punts d’aigua de la xarxa bàsica de prevenció i extinció d’incendis forestals.

De l’1 de juny fins al 30 de setembre, les brigades se centraran en la vigilància i primera intervenció en incendis.

La gestió forestal pot incidir en la prevenció d’incendis. La intervenció més directa és la creació d’infraestructures forestals dissenyades específicament per a la prevenció d’incendis. Una d’aquestes infraestructures són els perímetres de protecció prioritària (PPP), zones amb un gran risc d’incendi forestal i amb una continuïtat de la massa forestal en la qual es poden produir grans incendis forestals. Per això, és imprescindible planificar-ne la prevenció i dotar-los d’una infraestructura bàsica de prevenció d’incendis (àrees de baixa càrrega de combustible, pistes forestals estratègiques i punts de reserva d’aigua), recolzada al territori i amb coherència supramunicipal.

Amb la nova dotació pressupostària, es podrà actuar en totes les zones prioritàries de les Terres de l’Ebre. Actualment, hi ha 5 PPP més dues compartides amb Tarragona. Els projectes que ja estan redactats són els de Berrús - la Fatarella - Riba-roja, la Serra de Pàndols, les Serres de Cardó i Boix i el PPP Serra de Montsià. S’està redactant compartit amb Tarragona el del Priorat-Serra de Montsant i el de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell.

Amb la nova dotació pressupostària, s’estan acabant de redactar diversos projectes d’infraestructures de prevenció als termes de Tivissa i el Perelló.

Comentarios
Multimedia Diari