Jaume Solé (PP Tortosa) 'retira' el qualificatiu 'd'assassí' a Companys

El jove polític assegura al 'Diari' que va estar 'desafortunat' i 'fora de lloc' en el tuit sobre la inauguració del parc que Tortosa ha dedicat al president de la Generalitat afusellat el 1940

19 mayo 2017 21:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El secretari general del Partit Popular de Tortosa, el jove Jaume Solé, va encendre les xarxes dijous a la nit amb un tuit en què deia textualment «el asesino Lluís Companys ya tiene una plaza a su nombre en Tortosa, mientras la izquierda en bloque le homenajea».

Ahir, Solé va fer marxa enrere i, a preguntes del Diari, va assegurar que ‘retirava’ aquest qualificatiu al president de la Generalitat afusellat, tot admetent que havia estat «desafortunat» i «fora de lloc». També va afirmar que aquesta era una opinió personal i que en cap cas l’havia expressat a la xarxa com a representant del Partit Popular.

Amb tot, Solé va assegurar que «no hem d’oblidar que Lluís Companys va ser president de la Generalitat en un moment en què es van afusellar milers de persones pel fet de ser de dretes o catòlics».

La polèmica declaració de Solé, que ahir a la tarda continuava en els mateixos termes a la seva pàgina personal de Twitter, es va produir arran de la inauguració dijous al vespre del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries, que va anar acompanyada d’un acte d’homenatge al president d’ERC afusellat l’any 1940.

El portaveu del grup municipal republicà al Consistori tortosí, Josep Felip Monclús, va lamentar aquestes declaracions, que va atribuir exclusivament a l’opinió personal de Solé, de qui va dir que «li falta un bull com a les guixes», en una frase molt ebrenca. «Una persona assenyada com el regidor popular Xavier Dalmau no hagués dit mai res semblant», remarcà Monclús, tot incidint en la importància de recordar la fi gura de Lluís Companys, «tot un referent de lluita pels valors democràtics i les llibertats», en el dia que es complien «els 75 anys del seu afusellament després d’un judici sumaríssim del franquisme».

Per la seva banda, preguntat per la polèmica, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, es va limitar a dir que «les tonteries no cal ni contestar-les».

Comentarios
Multimedia Diari