Junts es queda sol al govern de Santa Bàrbara amb l’expulsió i renúncia d’ERC

El grup es queda solament amb quatre regidors

15 septiembre 2021 09:17 | Actualizado a 15 septiembre 2021 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Crisi de govern a Santa Bàrbara. El grup Junts es queda sol amb quatre regidors després que ERC haja decidit passar a l’oposició.

Fa uns dies es va expulsar Manel Crespo, d’ERC, a qui Junts acusava de tenir contactes amb el regidor no adscrit Joaquim Martí  per presentar una moció de censura. Dilluns al matí ERC va comunicar que l’altra regidora de la formació, Elena Estarlich, presentava al registre de l’Ajuntament la seua renúncia a formar part del govern municipal.

«La situació no és còmoda i no és agradable haver arribat a aquests extrems. No trobem sentit haver arribar fins aquí», explica al Diari l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés. «La nostra intenció és estar en minoria però som conscients que és ser 4 d’11 i això és complicat, ja que necessitem garanties. Entrarem en negociacions amb altres grups per donar estabilitat al govern». Per a Ollés, «al final qui sortirà perdent de tot plegat és el poble de Santa Bàrbara, ja que mentrestant és feina que no es fa i perdem el temps». 

Per la seua banda, segons Esquerra Republicana, els seus regidors «mai han parlat amb el grup Moviment Alternatiu Planer – Movem Terres de l’Ebre, ni amb el PSC, per plantejar una moció de censura, i sempre vàrem rebutjar-la malgrat la insistència del senyor Martí (regidor del PP i no adscrit) per plantejar-la, sobretot a finals del 2020. Fa uns mesos el senyor Martí va voler aprofitar una conversa extreta de context amb el nostre regidor Manel Crespo per fer creure el contrari i Junts se n’ha volgut aprofitar per justificar el trencament del pacte».

Segons Ollés, Crespo hauria tingut converses per fer un govern alternatiu al juny. «Ja ens va donar la seua versió en el seu moment. ERC diu ara que l’expulsió s’ha produït de manera unilateral, sense cap explicació prèvia, i això no és cert. Ho vam parlar en aquell moment. Què altra cosa podíem fer si el nostre soci ens traïa? N’estàvem obligats».

ERC, per la seua banda, ha volgut denunciar «un trencament que no s’aguanta per enlloc, ni té cap lògica; i que és una operació política per justificar el retrobament entre el senyor Joaquim Martí, la vella convergència de sempre i la gent de Junts, per bastir una nova aliança de govern de tot aquest espai polític, també de cara a les eleccions municipals vinents».

Comentarios
Multimedia Diari