Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’ACA impulsa la construcció de la depuradora de Tivissa

  L’aigua tractada serà aportada al barranc de La Fotx, millorant la conca del riu Ebre, amb una inversió prevista de 4,7M d’euros

  15 diciembre 2022 14:11 | Actualizado a 15 diciembre 2022 14:22
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de Tivissa, a la Ribera d’Ebre. Amb un pressupost de licitació de 4,7 milions d’euros, es disposa fins el 9 de gener de 2023 per a la presentació d’ofertes. Aquesta actuació estarà finançada de manera parcial (2,1 M) amb fons europeus Next Generation.

  Un cop adjudicat i signat el contracte, es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre de l’any i tinguin una durada de 15 mesos. Els treballs es duran a terme en una parcel·la del polígon de Creu de Mora i consistiran en la construcció d’una depuradora de tipus biològic, amb fangs activats i llits de rizoma, amb capacitat per tractar prop de 620 m3/dia. L’actuació també preveu la construcció de dues estacions de bombament i la construcció de la xarxa de col·lectors en alta.

  L’aigua tractada serà aportada al barranc de la Fotx, millorant així la qualitat mediambiental de la conca del riu Ebre.

  Sanejament a Catalunya

  Actualment hi ha 542 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca de la Ribera d’Ebre, hi ha actualment 9 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 80% de la seva població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

  Per a més informació sobre els fons Next Generation que es destinaran en l’àmbit del cicle de l’aigua, pots entrar en aquest enllaç.

  Comentarios
  Multimedia Diari