Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament d’Amposta internalitza els treballadors de la piscina municipal

El conveni es va signar ahir després de tres anys de negociacions i suposarà millores en les condicions laborals i en els serveis oferits

| Actualizado a 24 mayo 2022 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament d’Amposta i els representants dels treballadors van signar ahir dimarts al matí un acord que permetrà institucionalitzar la plantilla de la piscina municipal i la seva gestió, que passarà a formar part de l’empresa pública de serveis municipals.

Aquest nou acord, que ha estat possible després de tres anys de negociació entre el consistori i el col·lectiu, permetrà millorar les condicions laborals dels treballadors. El conveni posa el focus en aspectes com el salari o el tipus de contracte, a més de contemplar la preparació de les classes realitzades a l’equipament, que actualment compta amb dues piscines interiors, dues exteriors i un gimnàs amb dues sales per a activitats dirigides.

Amb aquesta voluntat de millora de serveis, es durà a terme una primera acció que serà la incorporació a l’empresa de serveis municipals de deu dels trenta treballadors, entre els quals es troben administratius, socorristes i monitors que van passar a formar part de la plantilla de l’Ajuntament el 2018. Es preveu aprovar aquest tràmit en el pròxim ple municipal, així com obrir nous concursos de contractació pública per incorporar més treballadors a la plantilla.

Marc Fornós, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Amposta, celebra l’acord, que segons indica, «ha estat llarg i complicat», però que serà molt beneficiós, ja que «suposarà una millora de les condicions de la piscina, una reestructuració de la seva activitat, a més d’una inversió en material i estructures de la mateixa piscina. Tot això acabarà repercutint en els treballadors, que tindran condicions millors, però també sobre els serveis i activitats que s’oferiran a la ciutadania».

Des d’ambdues parts mostren satisfacció per l’arribada a aquest acord, que serà tan beneficiós tant per als treballadors com per als serveis dirigits a la ciutadania. Míriam Estorach, representant dels treballadors i integrant del comitè d’empresa de l’Ajuntament, detalla que «ha costat alguns anys de negociar i finalment hem arribat a aquest acord que beneficia als treballadors per les seves condicions amb bases i clàusules que abans amb empreses privades eren molt justes».

Internalització de serveis

En els últims anys, l’Ajuntament ha anat internalitzant serveis, tal com explica Adam Tomàs, alcalde de la localitat. «D’aquesta manera fem un pas endavant. No és la primera internalització que fem. Ho hem fet amb el transport adaptat, amb l’hospital o la residència, mantenint el criteri de servei públic. Estem convençuts que aquesta empresa és la millor eina que tindrem per poder tirar endavant un bon servei públic i també unes bones condicions laborals».

L’empresa de serveis municipals, creada el 2019, ja s’ocupa d’altres gestions en diferents àmbits com la neteja o els serveis a les persones. Ara s’hi incorporaran els empleats del complex esportiu, que l’any 2018 van passar a formar part de l’Ajuntament després que el consistori aprovés el seu trasllat en assumir la gestió de l’equipament per diversos problemes amb la gestió del servei prestat per l’empresa Clece, l’última que va estar al capdavant.

L’empresa de serveis municipals es va crear el 2019 i ja s’ocupa d’altres àmbits com la neteja
Comentarios
Multimedia Diari