L’Ametlla de Mar dóna el tret de sortida a les Festes de la Candelera 2022

El municipi recupera la seua festa després de suspendre’s l’any passat i prepara un gran envelat per celebrar els actes i concerts

31 enero 2022 16:26 | Actualizado a 31 enero 2022 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un any sense poder celebrar-la a causa de la pandèmia de la Covid, l’Ametlla de Mar ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana a la Candelera del 2022. Es tracten d’uns dies molt esperats per a tots els caleros, ja que és una celebració molt sentida al municipi i la seua Festa Major.

Fins aquest diumenge, s’esperen unes jornades intenses i plenes d’activitats adaptades a la pandèmia, sempre amb ús de mascareta. Així, entre les activitats programades s’hi preveuen activitats d’oci i culturals a més de la recuperació dels actes més tradicionals, tot donant molt de pes als actes de carrer.

Alguns dels plats forts ja s’han viscut aquest passat cap de setmana, com el concert de Buhos, dissabte passat, dia en què també va tenir lloc una trobada de gegants i el correbars amb l’ambientació de la Xaranga Suquet Calero.

Les festes, a més de Buhos, també inclouen bandes musicals de renom com Di-versiones, que actuarà el 5 de febrer a les 19.30 hores, i grup locals,com Miquel del Roig i Nautilus el 4 de febrer a les 18.30 hores, The Baldats el 3 de febrer a les 19.30 hores o Cràneos, el dia 6 de febrer, a les 18.30 hores.

Ahir diumenge va celebrar-se el concert de la Banda de la Cala al migdia a l’envelat, i tornejos a les pistes de pàdel i tenis. L’esplèndid temps que va fer tot el cap de setmana, una mica fred però amb molt de sol, ha fet gaudir els caleros i visitants d’altres municipis de plenament tots els actes.

Per complir amb les normes d’aforament l’Ajuntament de l’Ametlla ha preparat un envelat de grans dimensions per a diversos actes, actuacions i concerts (al carrer de Camarles, entre l’Escola de Capacitació i la residència l’Onada).

La programació dels actes previstos per la Candelera 2022 també contempla els actes més tradicionals com el Pregó, la Processó de la Verge Candelera, el Ball de la Candela, la Missa Major, el partit de futbol de la Candelera o la Festa del Vermut. A més el proper dijous dia 3 s’oferirà un espectacle de màgia, amb el Mag Lari.

Com a novetat, enguany s’incorpora la figura de l’hereu gran que, igual que les pubilles, seran joves d’uns 17 anys. La iniciativa es va anunciar per a les festes de 2021, que no es van poder celebrar per la Covid.

Comentarios
Multimedia Diari