Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ametlla de Mar impulsarà el turisme sostenible amb l’ajut de fons europeus

Amb els 2 milions d’euros provinents dels fons Next Generation, el municipi promourà accions dintre el Pla de Sostenibilitat Turística

12 mayo 2023 18:19 | Actualizado a 13 mayo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ajuntament de l’Ametlla de Mar, gràcies a 2 milions d’euros provinents dels fons Next Generation, impulsarà diverses accions per promoure el turisme sostenible, intel·ligent i competitiu. Les actuacions estan previstes entre el 2023 i el 2026 i busquen consolidar el municipi com a destí vacacional de sol i platja no massificada, amb costa verge natural.

L’any 2021, el consistori, al costat de diferents agents publicoprivats el municipi, va elaborar un Pla Estratègic per potenciar les activitats econòmiques vinculades al municipi, tenint molt en compte la sostenibilitat. Aquest va ser la llavor del Pla de Sostenibilitat Turística que ha estat mereixedor dels ajuts europeus que contempla accions a curt, mitjà i llarg termini, dividides en quatre eixos.

D’una banda, es plantegen actuacions de relacionades amb la transició verda i sostenible. Formen part d’aquest punt la gestió sostenible de platges amb la recuperació de dunes i la regulació d’accés o la neteja de plàstics del litoral amb un vaixell especialitzat. També un sistema de platges intel·ligents o una zona d’aparcament amb itineraris d’ombra.

Paral·lelament, hi ha la intenció de dur a terme tasques centrades en la millora de l’eficiència energètica i actuacions relacionades amb la mobilitat sostenible, com carrils bici, millores al GR-92 o un vehicle turístic elèctric, previsiblement un tren, que connecti el nucli, les cales i les urbanitzacions. Pel que fa a la transició digital es contempla la creació de material digital i intel·ligent per fer promoció turística de la mar i el patrimoni costaner.

Finalment, en la competitivitat es volen impulsar productes turístics relacionats amb el GR i la mar, els infants, la gastronomia i la formació. És el cas de la creació d’un parc subaquàtic per fomentar immersions o pintures murals amb temàtica marinera. També s’hi té en compte l’Espai Cuina de Mar, que se situarà entre les antigues oficines del port i l’embarcació restaurada, Pitecto.

Al respecte, l’alcalde de localitat, Jordi Gaseni, assegura que es tracta de «fins a 22 accions en una inversió de dos milions d’euros. Aquestes marquen un abans i un després en la destinació turística i donen moltes possibilitats, de qualitat». Així mateix, Gaseni destaca que aquestes permetran «transformar un destí turístic i fer un salt de qualitat en positiu. Això ajudarà a atreure més visitants, i a generar projectes de nova creació, apartaments i hotels».

L’Ametlla de Mar ha estat una de les 17 destinacions catalanes que rebran, en total, prop de 50,5 milions d’euros dins del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, corresponent a 2023.

Comentarios
Multimedia Diari