Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta aposta per la humanització

Ho fa centrant-se principalment en tres línies d’actuació: el pacient, el personal sanitari i el treball, per aconseguir un entorn més amable

10 junio 2023 08:50 | Actualizado a 10 junio 2023 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta, des de fa uns mesos, ha posat en funcionament un nou pla estratègic que té la humanització dels serveis a les persones, dels professionals i l’entorn com uns dels eixos principals. Aquest apartat, que consta de tres línies destinades a millorar el servei, tenen com a referent l’Hospital de Móra d’Ebre, que ja fa temps que implementa aquestes pràctiques.

Entre les accions plantejades, es va organitzar el passat dijous una jornada enfocada a professionals del sector per explicar en què consistirà tot aquest projecte. Durant tot el matí, el Museu de les Terres de l’Ebre va ser la seu d’una trobada que va aplegar una setantena de professionals en persona i una desena en format virtual. Els participants van assitir a diferents conferències, on destacava una ponència Víctor Küppers, doctor en humanitats, conferenciant i formador universitari.

Durant tot el matí, els professionals, a més d’aquesta activitat, també van realitzar una dinàmica de grup i van presenciar una taula rodona sobre la importància del capital humà dintre una organització. Aquesta va comptar amb professionals del món empresarial, el sanitari i de la gestió d’equips.

Segons Montse Tomàs, referent en humanització a l’hospital, s’ha fet la jornada enfocada cap als personal sanitari per cuidar-lo també, ja que «pensem que són les persones punteres que necessita l’usuari». En la mateixa línia, Andrea Labòria, directora de qualitat de l’equipament, citava a Küppers, dient que «els professionals sanitaris atenen malalties, però els grans professionals sanitaris atenen persones».

Sobre l’entorn, Labòria apunta que hi ha una necessitat molt gran de treballar-lo, ja que, per millorar l’atenció cal un entorn amable, que faciliti, càlid i que cuidi».

Humanització dels parts

Tal com ja havia avançat el Diari aquesta setmana, recentment s’ha restablert el servei de parts a l’hospital comarcal. Precisament, aquest és un dels àmbits que es treballa per humanitzar, tant pel que fa al moment del prepart, com en el part i després.

Per fer-ho es comptarà amb més personal, més preparat i amb un millor entorn. També amb una inversió d’uns 65.000 euros per facilitar els parts i permetre una millora d’espais, habitacions i sales de dilatació.

Segons detalla el director d’infermeria de l’hospital, Daniel Pérez, ja ha nascut el primer nadó d’aquesta nova etapa del servei amb un resultat satisfactori, segons diu, «gràcies a la coordinació de moltes persones, matrones, pediatres, ginecòlegs i part administrativa. La família ens ha expressat la seva gratitud per haver pogut tenir el part aquí».

Aquesta primera nena és Vinyet Brull. Va nàixer a la una de la matinada de divendres amb un pes de 3120 grams i és filla d’una parella de Camarles. «Estem molt contents. Va ser del tot inesperat, però els professionals va ser molt atents. Va ser una mica complicat cap al final, però va sortir tot molt bé, que és l’important», celebra Janet Reyes, la mare.

Comentarios
Multimedia Diari