Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta commemora el seu vuitantè aniversari

Els actes arrencaran el 18 de juliol, amb la inauguració d’una exposició al Museu Terres de l’Ebre

19 junio 2024 12:52 | Actualizado a 19 junio 2024 12:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta compleix 80 anys i a la capital del Montsià s’ha programat tot un seguit d’actes per celebrar aquesta efemèride. El 18 de juliol del 1944 es va donar viabilitat a la posada en funcionament del primer centre de salut a Amposta. Han passat vuit dècades, i el que va començar sent un centre que donava resposta a la necessitat d’una cobertura sanitària per als socis de la Càmara Arrossera, ha acabat sent l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA). Els actes arrencaran el 18 de juliol, amb la inauguració d’una exposició al Museu Terres de l’Ebre.

L’Hospital compta amb un nou logotip commemoratiu, dissenyat per Àngela Curto, que utilitzarà per a totes les seves comunicacions mentre durin els actes. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destaca la tasca que fa el centre hospitalari i ha posat èmfasi sobre el fet que la celebració servirà també per a valorar el desenvolupament d’Amposta com a ciutat sanitària.

La directora-gerent de l’Hospital Comarcal, M. José Rallo, detalla que l’exposició al Museu de les Terres de l’Ebre inclourà textos, fotografies i audiovisuals que fan un repàs a la història de la sanitat a Amposta des del 1944 fins al dia d’avui.

A la vegada, també es podrà veure la recreació d’una consulta dels inicis de la clínica i tot un seguit de documents inèdits on es reflecteix l’activitat social, econòmica i política que va fer possible la creació de l’aleshores conegut com a Servicio Médico Cooperativo, així com capítols destacats de la història de l’hospital com el paper que va jugar el centre sanitari durant en la tràgedia del càmping dels Alfacs, el juliol de 1978.

Amb motiu del 80è aniversari, la família del doctor Tomàs Pujol, metge perellonenc, tinent mèdic republicà durant la guerra civil i uns dels fundadors de la primera clínica, farà donació de tot un seguit de material mèdic d’aquella època al Museu de les Terres de l’Ebre, acte al qual seguirà una conferència sobre la història del centre hospitalari.

També s’està preparant un audiovisual on es donarà cabuda a vivències i anècdotes de persones i professionals de la sanitat que han tingut un paper rellevant en el desenvolupament de la clínica i de l’hospital, segons ha informat l’Ajuntament d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari