Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital de Tortosa estrena unitat de diabetis pediàtrica

Permet un abordatge integral de la malaltia i se’n beneficiaran unes 70 famílies

26 mayo 2023 17:48 | Actualizado a 26 mayo 2023 17:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha posat en marxa la primera Unitat de Diabetis Pediàtrica de les Terres de l’Ebre. La diabetis és la malaltia endocrina més comuna en la infància i al territori es diagnostiquen uns deu casos nous cada any, segons detallen des de l’Institut Català de la Salut (ICS) Terres de l’Ebre.

L’objectiu del nou servei és millorar l’atenció dels pacients pediàtrics amb diabetis mellitus, una malaltia crònica que afecta la producció d’insulina del pàncrees, l’hormona encarregada de regular els nivells de glucosa a l’organisme.

La consulta d’endocrinologia infantil del centre té vora 70 pacients amb diabetis mellitus que es podran atendre en aquesta nova Unitat.

El Servei Català de la Salut va implementar l’any 2019 el Programa d’harmonització de productes sanitaris relacionats amb el monitoratge continu de glucosa.

Gràcies a aquest programa, els pacients amb diabetis mellitus atesos al Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta van poder rebre, amb finançament públic, sensors de monitoratge continu de glucosa. Aquesta tecnologia permet que els pacients coneguin, en temps real, el seu perfil glucèmic, reduint el nombre de punxades necessàries per a conèixer els nivells de glucosa en sang. La implantació de la teràpia de bombes d’insulina també ha millorat el control metabòlic de la malaltia i ha reduït el nombre de punxades, expliquen des de l’ICS.

Aquests dispositius han permès, per tant, millorar la qualitat de vida dels infants atesos, però també han incrementat la demanda assistencial per part de les seves famílies. Per tal de satisfer aquesta nova demanda, ha estat necessari crear la Unitat de Diabetis Pediàtrica.

La Unitat està formada per especialistes en endocrinologia infantil, infermeres educadores en diabetis i nutricionistes, la qual cosa permet un abordatge integral de la malaltia. Ester Valls, infermera educadora en diabetis, recorda que «es tracta d’ajudar al pacient i al seu entorn a conviure amb la malaltia. Per això és important que rebin educació sanitària, sobretot durant l’adolescència. Des del Servei els donem les eines perquè gestionin la diabetis de manera autònoma».

El propòsit de la Unitat de Diabetis Pediàtrica és proporcionar als infants i adolescents amb diabetis mellitus de l’Ebre una atenció propera i de qualitat. Segons Berta Soler, pediatre referent en diabetis: «La Unitat permetrà als pacients rebre una atenció integral sense haver de traslladar-se fora del territori».

Comentarios
Multimedia Diari