Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Cambra de Comerç de Tortosa reuneix el talent digital de les Terres de l’Ebre

  La jornada ‘Digital Talent’ vol fomentar la transformació digital al territori obrint portes
  a mercats més amplis, millorant l’eficiència operativa i potenciant la presència ‘online’

  30 noviembre 2023 20:02 | Actualizado a 01 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La discoteca Karibú de Roquetes va omplir-se aquest dijous de gom a gom per celebrar la gala Digital Talent de la Cambra de Comerç de Tortosa. Amb el compromís d’impulsar projectes emprenedors a les Terres de l’Ebre mitjançant la digitalització, Digital Talent és un nou esdeveniment que pretén fomentar la transformació digital obrint portes a mercats més amplis, millorant l’eficiència operativa i potenciant la presència online.

  Amb el suport dels programes europeus Emprencat i Oficina Accelera Pime, la Cambra de Comerç de Tortosa vol organitzar esdeveniments com aquest per tal de mostrar als joves com la transformació digital els pot impulsar com a empresaris. Més de 200 persones, especialment joves, van omplir ahir la discoteca.

  «Estem molt contents de la resposta obtinguda en aquesta primera edició de l’esdeveniment Digital Talent», va valorar en aquest sentit el president de la Cambra de Tortosa, Francesc Faiges. «Un dels principals objectius de l’acte també ha sigut presentar els primers premis Digital Talent. Volem reconèixer els joves emprenedors en diferents àmbits». Així, el president de la Cambra va animar els joves a emprendre «i a no tenir temor de les noves tecnologies».

  L’acte, presentat per la creadora de continguts Cèlia Espanya, va ser molt dinàmic i interactiu, ja que els participants podien escanejar un codi QR i respondre preguntes per crear una hipotètica nova empresa. L’il·lustrador ebrenc Hernan en H (CEO de Som del Terreno) va crear des de la cabina del DJ un logo en directe sobre l’activitat, amb el seu característic i divertit traç.

  També el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va animar els joves a emprendre i perdre la temor, tot aprofitant la gran quantitat de subvencions i programes d’assessorament que avui dia s’ofereixen. «Les Terres de l’Ebre estem passant per un moment dolç, tenim una qualitat de vida i uns valors associats a la nostra manera de viure que ens fa ser seductors per atraure emprenedoria de fora però també n’està sortint des del mateix territori, amb tot tipus d’activitats», va exposar. «Engresco a tothom que tingue valentia, és molt important que els joves de l’Ebre que estan formant-se fora tornen al territori. Només progressarem com a territori si els joves tornen».

  La trobada va comptar amb la participació de diferents casos d’èxit del territori com Vanessa Troncho, CEO i fundadora de T-Valley; Pinapli, fotògraf internacional; Taydeleon, DJ nacional o Alex Montes, resident Lo Perreo. També Albert González, jove empresari, DJ i CEO d’Entumood: «Si teniu una idea feu-la. Primer em diuen que estic boig però després la idea funciona. No és un camí fàcil, tens pujades i baixades... però és molt gratificant fer un projecte i que sigue teu i com tu vols», va incidir.

  Premis Digital Talent

  A més de l’estrena d’aquest nou esdeveniment que ha arribat per quedar-se, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, i el gerent, Francesc Minguell, també van anunciar una nova iniciativa relacionada amb aquesta activitat, com és la presentació d’uns nous premis a l’emprenedoria Digital Talent. Aquests futurs guardons valoraran diferents àmbits dins de l’emprenedoria digital del territori, com és la internacionalització, la sostenibilitat, el comerç i el turisme dintre l’àmbit digital.

  La Cambra de Tortosa ja celebra des de fa set anys els Premis Cambra, que reconeixen diferents iniciatives empresarials en l’àmbit de l’emprenedoria, la sostenibilitat o l’aposta per les noves tecnologies, entre d’altres.

  Comentarios
  Multimedia Diari