La Cooperativa de Gandesa celebra els 90 anys del seu vermut

Va ajudar a evitar la fallida de l’ens durant la postguerra, i ara preparen tot un any d’activitats gastronòmiques i enoturístiques

| Actualizado a 22 marzo 2022 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’inici de la primavera començarà a la Cooperativa de Gandesa l’Any del Vermut, una iniciativa que vol commemorar el 90 aniversari del seu vermut Terralta. Durant aquest any, la Cooperativa té planificades una sèrie d’activitats gastronòmiques, enoturístiques i festives que tindran el seu punt i final amb un congrés al mes de desembre, que vol unir tots els actors del món del vermut, un àmbit en auge sostingut en els darrers anys.

Des de la Cooperativa, creuen que és de justícia celebrar un any sencer dedicat a aquest producte: «va ser una beguda que ens va salvar de la fallida, i de la fugida dels pagesos a les grans ciutats», assegura Pere Bové, president de la Cooperativa. «Cal imaginar un any 1939 amb camps de vinyes plens de bales, cadàvers i sang. Era un panorama desolador. En aquest context, els socis van fer una aposta fortíssima: patentar el vermut que fèiem des de 1932, embotellar-lo en ampolles petites i comercialitzar-lo amb millor marge». I aquest producte, amb una gran inversió publicitària, va ser el que va mantenir la Cooperativa en la postguerra.

«Aquest any del vermut, ha de ser una ocasió per recordar el passat i per marcar-nos el rumb del futur», diu Bové. «Sempre hem fet productes de qualitat i hem estat innovadors i atrevits, encara que ens costés molta feina. La construcció de la catedral del vi modernista de Gandesa, de la nostra Cooperativa, n’és un clar exemple... i el vermut, també», segueix.

Així, durant aquest any, a part de celebrar aquesta efemèride, volen visibilitzar el ressorgiment i les ganes de celebrar de tot un sector després de dos anys de pandèmia: comptaran amb sis dels restaurants d’Estrella Michelin de la zona de Tarragona, que es desplaçaran a Gandesa per oferir uns dinars i sopars exclusius servits en la seva imponent catedral del vi modernista i maridats amb vermut i vins de la Cooperativa, i també organitzaran la Festa del vermut, al mes de juliol, o el Bus de la verema i els Esmorzars a la vinya, una activitat que se suma a la iniciativa «Benvinguts a Pagès 2022».

A més, tenen previst llançar un nou vermut al mercat al mes de juny.

Comentarios
Multimedia Diari