La cultura de la pau als World Sport Games

Els jocs són un esdeveniment que també fomenten la relació entre països. Fins a 400 voluntaris el fan possible

| Actualizado a 05 julio 2019 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més enllà de l’esport i la competició, els protagonistes dels CSIT World Sport Games que aquests dies s’estan celebrant a Tortosa i el territori ebrenc són els valors. Uns valors de pau, solidaritat i fraternitat entre cultures, molt vinculats a l’activitat física i esportiva, però també en tot allò que passa fora de les pistes i després dels jocs: les relacions entre les diferents delegacions, les activitats d’oci cultural que es fan a la ciutat coincidint amb la Mostra de Jazz, la dedicació d’un voluntariat entregat que donen la benvinguda als esportistes, de 40 països diferents, i els ajuden en tot allò que necessiten i un bon ambient de fraternitat en general.

Sense dubte, l’esforç dels 400 voluntaris dels jocs és indispensable i una ajuda impagable. Molts d’ells són joves que han vist en l’esdeveniment la possibilitat de practicar llengües i conèixer persones d’altres països. La responsable dels voluntaris del minigolf és la Maria Bel, de 24 anys. «Vaig veure en aquests jocs l’oportunitat també per fer més currículum, ja que serà difícil que es tornen a celebrar a Catalunya o les Terres de l’Ebre», explica. 

Una altra voluntària és la Cinta Carot, de 16 anys. «Els esportistes del minigolf són de Portugal i Suïssa i així també practiquem anglès. Em va semblar interessant participar com a voluntària perquè és un esdeveniment important per a la ciutat», diu.

Cal recordar que fins diumenge es pot veure a l’Aula didàctica del Museu de Tortosa la mostra «L’esport popular a Catalunya. Història d’un somni». L’exposició fa un recorregut per l’esport popular del segle XIX i XX a Europa, amb una atenció especial a les singularitats del cas català. 

En aquest sentit ahir al vespre al Col·legi Sagrada Família de Tortosa, la Unió de Consells Esportius de Catalunya també va celebrar un acte d’homenatge a l’Olimpíada Popular de Barcelona. Aquest esdeveniment esportiu havia de tenir lloc l’estiu de 1936 en contraposició als Jocs Olímpics de Berlín i tenia un marcat caràcter antifeixista i obrer. Finalment, no es va poder celebrar per l’esclat de la Guerra Civil just el dia que començaven els jocs. Una minoria d’atletes, fins i tot, es van enrolar als combats. 
En el mateix acte també es va fer un reconeixement a la Fédération Sportive et Gymnique du Travail (FSGT), que participa als jocs i Tortosa, i que havia de participar en l’Olimpíada Popular de Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari