Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Guàrdia Civil investiga la falta de cabal al riu Sénia

També a Roquetes els agents van trobar diverses arts prohibides per a la caça

23 abril 2024 17:24 | Actualizado a 23 abril 2024 17:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil a Tarragona, donant compliment a la missió encomanada de vetllar pel compliment de les disposicions que tendeixen a la conservació de la naturalesa i al medi ambient, dels recursos hidràulics, així com de la riquesa cinegètica, piscícola, forestal i qualsevol altra relacionada amb la naturalesa, ha portat a terme diferents operatius a les Terres de l’Ebre.

L’operatiu va estar especialment dirigit a detectar conductes com la de recol·lecció il·legal del llentiscle (Pistacia Lentiscus).

Paral·lelament el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil està investigant, a instàncies de la Fiscalia Provincial de Medi Ambient, quin «estament administratiu, corporació de dret públic, empresa jurídica o particular» puga ser responsable de sotstreure aigua del riu Sénia, i d’aquesta manera causar tant la manca d’aigua en molts dels seus trams com, en aquells on sí n’hi ha, estigue per sota del cabal ecològic establert per la Llei d’Aigües.

«El compliment del cabal ecològic és prioritari davant qualsevol altre ús, com són el reg agrícola, l’industrial i el proveïment per a la població», segons recorden des del SEPRONA.

També el SEPRONA de la Guàrdia Civil, segons han emès en un comunicat, ha portat a terme una inspecció d’un paratge aïllat dins de l’anomenada Àrea Privada de Caça de Roquetes.

L’operatiu policial hi va descobrir «diverses arts prohibides per a la caça preparades» i llestes per a ser accionades. L

’ús d’arts o mitjans no selectius de caça seria constitutiva d’un Delicte contra la Flora i Fauna contemplat en el Codi Penal, i per aquest fet s’instrueixen diligències policials, que al costat de les arts intervingudes van ser lliurades al Jutjat de Guàrdia dels de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari