La llotja de les Cases d’Alcanar recupera la venda de peix

Les barques d’arrossegament retornen sense problemes al port casenc malgrat el fang acumulat al fons, un cop s’han extret vehicles, troncs, ferros i altres materials 

08 septiembre 2021 15:14 | Actualizado a 08 septiembre 2021 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una setmana després dels aiguats torrencials, els municipis afectats  del Montsià intenten tornar a la normalitat. És el cas dels pescadors de les Cases d’Alcanar. La llotja local torna a vendre peix després de romandre tancada arran de les greus afectacions al port. 
Les barques d’arrossegament tornaven a l’activitat precisament l’1 de setembre després de dos mesos de veda biològica i els pescadors es van assabentar de les inundacions a les Cases quan estaven treballant. Amb el port impracticable, les tres embarcacions d’arrossegament van haver d’atracar durant aquests últims dies a Sant Carles de la Ràpita per poder treballar. 
Aquest passat dimarts, però, ja van poder  sortir al mar i tornar al recinte de les Cases, després que Ports de la Generalitat els confirmés que no havia perill per la navegació a l’interior malgrat les importants acumulacions de fang en alguns punts.
 «Estem contents de tornar a casa», celebrava Pau Escala, patró de l’embarcació ‘Pepito Manchón’, a la seva arribada.  Els treballs efectuats per Ports durant els últims dies, amb la participació de submarinistes, van permetre confirmar dilluns a la tarda que al fons del port no s’hi acumulaven troncs, ferros o vehicles que entorpissin la navegació. «Hem entrat amb molta precaució perquè no sabíem què ens trobaríem però hem pogut fer la maniobrar bé... tot correcte. L’únic que hem trobat són moltes muntanyes de sorra: igual tenim quatre metres, dos i mig, tres o dos. On hem atracat tindríem 30 o 40 centímetres des de la quilla al fons», calcula. Habitualment, en aquest punt el calat és més d’un metre. Un cop l’aigua deixi d’estar tèrbola, Ports preveu efectuar una batimetria per detectar les irregularitats i corregir-les.
Resolts els problemes bàsics d’accés marítim a la infraestructura, els pescadors volen recuperar el més aviat possible l’activitat habitual. «No hem tingut danys personals ni materials: el problema ha estat econòmic», reconeix el secretari de la Confraria de Pescadors Sant Pere les Cases, Raül Ribot. 
Les captures d’arrossegament suposen més d’un 70 per cent de la facturació del sector local, mentre que la resta l’aporten vuit barques de tresmall, que pràcticament no s’han pogut moure del port durant l’última setmana. 

Comentarios
Multimedia Diari