La marina seca exprés de l’Aldea, en ‘stand by’ per falta de llum i aigua

El responsable denuncia «irregularitats», però l’Ajuntament sosté que encara està pendent de l’estudi tècnic

31 enero 2022 16:23 | Actualizado a 31 enero 2022 16:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de la marina seca exprés de l’Aldea està aturat per falta de llum i aigua. Des de l’estiu passat s’estava construint a la vora de l’Ebre, entre l’empresa Saica Pack, a l’Aldea, i el pont penjant que uneix el municipi amb Amposta, una marina seca exprés, un sistema que permet l’emmagatzematge d’embarcacions d’esbarjo i la seua posada a l’aigua en molt pocs minuts. El projecte, a més, incloïa un passeig i un condicionament de l’entorn, un petit parc fluvial a la vora de l’Ebre amb taules de picnic. La impossibilitat de poder donar d’alta la llum a tot l’entorn, però, està endarrerint la seua posada en marxa.

Marcelo Carnevale, responsable del projecte i empresari en el sector de marines seques des de fa 45 anys i que té tres empreses d’aquestes característiques a l’Argentina, explica al Diari que després d’acondicionar l’espai i fer una neteja de vegetació per començar el projecte el passat estiu, encara està esperant una resposta de l’Ajuntament i per això ja va registrar una instància el passat mes de setembre.

«Tinc tots els permisos, la llicència d’activitat, he netejat tot l’espai... Però no tinc ni llum ni aigua. Jo puc usar un generador però, si tot l’entorn està fosc, qui vindrà? No puc portar clients a un lloc fosc. Han d’haver uns serveis mínims. Uns i altres es passen la pilota i jo ja no sé què més fer», expressa.

El responsable afirma que també estava previst obrir un xiringuito a l’espai i que, sense altres serveis com el de retirada de brossa, aquest no pot arrencar, i també han registrat una altra instància a l’Ajuntament.

Per a Carnevale, la situació, però, és més greu que en un mer endarreriment en els tràmits administratius: «Em van concessionar una terra de la qual l’Ajuntament no n’és propietari, de forma totalment irregular», sosté. «La propietat on em van deixar instal·lar és encara de l’empresa Saica Pack. Ells hi van fer uns treballs d’urbanització, però la recepció de l’obra encara no està donada. De forma que els terrenys encara són de Saica. Per això no poden donar d’alta la llum. Jo volia fer les coses bé i m’he trobat totalment enmig de tot això. Em sento realment com un okupa legal».

Davant d’això, fonts oficials de l’Ajuntament de l’Aldea comenten al Diari que l’empresa consessionària de la marina seca està «pendent de rebre l’estudi tècnic econòmic de la companyia elèctrica per portar el subministrament a la marina», però que aquesta gestió és «totalment aliena» a l’Ajuntament, ja que és una petició demanada per la mateixa empresa consessionària a la companyia elèctrica.

Pel que fa a la recepció de les obres de la urbanització de Saica a l’Ajuntament, «per a res afecta ni al subministrament elèctric ni al funcionament de la marina seca».

Siga com siga, el fet és que el projecte, que preveia una inversió d’entre 700.000 i 800.000 euros i una nau on emmagatzemar centenars d’embarcacions, de moment està aturat. El promotor havia escollit l’Aldea per la seua ubicació estratègica i per apostar pel turisme fluvial, un «diamant en brut» a l’Ebre. «Jo no vull cap pleit ni problemes amb ningú. Jo sols vull posar el meu negoci en marxa. Ja podria estar captant clients i estic perdent diners cada mes», clou Carnevale.

Comentarios
Multimedia Diari