Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La música protagonitza molts dels actes durant les festes majors d’Ascó

  Aquesta setmana el municipi gaudeix d’actes que combinen tradició i innovació amb propostes lúdiques, socials, esportives i culturals

  19 agosto 2023 09:58 | Actualizado a 19 agosto 2023 10:02
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Ascó es troba aquesta setmana en plena Festa Major d’Estiu. Des del passat dimecres el municipi viu uns dies plens d’actes tradicionals però també innovadors de caràcter lúdic, social i cultural.

  Les campanes repicaven el primer matí de Festa Major marcant l’inici dels quatre dies de celebració. A la tarda va tenir lloc el primer acte oficial i un dels més multitudinaris, la proclamació del pubillatge i el pregó a càrrec d’Anna Ferrús Serra, actual presidenta de l’Associació Cultural Lo Llaüt.

  Això va donar pas a una programació diversa per a tots els gustos que, des de l’ajuntament, defineixen com a unes festes de continuïtat, molt similars a l’any anterior, però amb algunes activitats noves i destacades que mantenen la descentralització pel que fa als espais.

  Entre els plats forts d’enguany hi ha la tarda tradicional, d’avui dissabte que comptarà amb l’actuació dels Castellers de Vilafranca per primera vegada al municipi en els seus 75 anys d’història. Així mateix, s’ha optat per conservar altres iniciatives tan populars entre la població com la Festa del Riu o el Carnaval d’Estiu, que es va fer per primer cop l’any passat i que va ser tot un èxit.

  Pel que fa a les novetats, hi ha un espectacle del Mag Lari, que tindrà lloc demà diumenge a la tarda o la nova edició del Festival Ascó Batega d’aquesta nit i que tindrà a The Tyets i Sofia Ellar com a caps de cartell, una selecció feta durant un procés participatiu entre la joventut d’Ascó que té actualment entre 14 i 35 anys.

  Tot i la gran diferència de propostes, entre les quals també hi han hagut partits de pàdel o animació infantil, la majoria d’elles hi han tingut un denominador comú, la música. Moltes d’elles han estat acompanyades han tingut ambientació, ja sigui amb cercaviles de la banda d’Ascó o amb diferents xarangues. També amb orquestres, concerts, Dj’s i altres o fins i tot un espectacle d’òpera i sarsuela.

  Les festes acabaran diumenge per la nit amb el castell de focs d’artifici a la vora del riu i una nit de ball amb l’orquestra local Himalaya i el Dj Jony.

  Comentarios
  Multimedia Diari