La nuclear d'Ascó simula l'incendi provocat per la caiguda d'un avió

El preceptiu simulacre anual realitzat dins el complex nuclear es va dur a terme ahir amb la participació dels equips d´emergència interns, els Bombers de la Generalitat i el CSN, entre d´altres

19 mayo 2017 22:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La central nuclear d’Ascó va realitzar ahir amb èxit el preceptiu simulacre anual, d’acord amb els requeriments establerts en el seu Pla d’Emergència Interior (PEI), és a dir, dins del recinte nuclear. El simulacre no afectava els nuclis urbans ni a la població.

Aquesta vegada l’exercici va simular la caiguda d’un avió sobre alguns edificis de la central nuclear Ascó II, que van ocasionar diversos incendis, la pèrdua de comunicacions amb la sala de control i l’aturada automàtica del reactor de la unitat, a causa de la pèrdua del nivell en els seus generadors de vapor.

Durant l’exercici, iniciat a les 09.00 hores, es va simular també la recomanació a la subdelegació del Govern a Tarragona de la distribució de la profilaxi, el confinament de la població ubicada entorn de 10 quilòmetres de la central en direcció est i l’establiment del control d’accessos a la zona.

La central va arribar a simular la declaració «d’emergència general» -categoria quatre- del seu PEI, amb impacte radiològic intern i exterior. Un succés d’aquesta naturalesa hauria estat classificat com accident de nivell 3 dins de l’escala de successos nuclears, de set nivells.

Per la seva part, el Consell de Seguretat Nuclear va activar a tots els grups de suport de la Sala d’Emergències (SALEM), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP) i el Centro de Apoyo Técnico (CAT).

Bombers, protagonistes

La simulació de l’incendi va requerir l’assistència d’ajuda externa per a la seva extinció. Els Bombers de la Generalitat hi van participar amb cinc vehicles autobomba (una bomba urbana pesada, una bomba nodrissa pesada i tres bombes rurals pesades), un vehicle autoescala, tres vehicles lleugers de comandament i una ambulància amb membres del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).

Les funcions dels Bombers de la Generalitat es van centrar en l’ajuda i coordinació amb el personal de la central per tal de procedir amb el salvament de les persones i l’extinció de l’incendi que s’havia simulat a Ascó II. El Consell de Seguretat Nuclear, auditors independents i observadors d’altres plantes europees van seguir el desenvolupament de l’exercici i la resposta davant l’hipotètic escenari formulat.

L’associació nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) remarca que l’exercici va permetre comprovar la coordinació de tot el personal involucrat, les vies de comunicació i el correcte funcionament del PEI.

Comentarios
Multimedia Diari