La plataforma Trens Dignes exigeix un servei puntual a les línies de l'Ebre

Un tren malmet la catenària i deixa fora de servei el tram de la línia entre l'Aldea i Tortosa, durant bona part del dia d'ahir

19 mayo 2017 19:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’enganxada del pantògraf d’un tren amb el fil de contacte de la catenària entre les estacions de l’Aldea-Amposta i Tortosa va obligar a tallar ahir al migdia la circulació de combois en aquest tram. Segons Renfe, els fets van tenir lloc passada l’estació de Campredó quan faltaven 10 minuts per les dotze del migdia.

Els 58 passatgers que viatjaven al tren que va provocar l’avaria van ser evacuats amb l’ajut dels Bombers i els Mossos d’Esquadra i van ser traslladats per carretera fins a Tortosa.

Aquesta incidència va afectar els serveis regionals que enllacen Tortosa amb Barcelona i València durant la resta de la jornada. Per facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, la companyia ferroviària va establir un servei alternatiu per carretera entre l’Aldea i Tortosa. Està previst que avui al matí el servei quedi del tot normalitzat.

Demandes

Es tracta d’una nova incidència de la línia de rodalies R16, tal com posa en relleu la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat, que també exigeix un servei puntual per a les línies del territori.

Trens Dignes respon així a la carta que el president de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Gonzalo Ferre, en què demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que s’adaptin els horaris de rodalies i regionals als temps reals de circulació.

Segons la plataforma, «això voldria dir acceptar la incidència continuada en què estem instal·lats i convertir allò que hauria de ser una excepció –un retard- en una norma legitimada».

Trens Dignes demana a Adif que faci un manteniment adequat de les línies R15 i R16 de Rodalies.

A Renfe, li reclamen «que sigui puntual d’una vegada per totes, que faci la corresponent renovació de la flota de rodalies que opera a les Terres de l’Ebre, amb unitats preparades per oferir el servei, i que no posi tota la pressió sobre els seus treballadors que, al cap i a la fi, fan tot el que poden amb les eines de què disposen».

En un comunicat, la plataforma també demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que « d’una vegada per totes fiqui fil a l’agulla i aposti per un transport ferroviari digne a les Terres de l’Ebre, amb uns horaris adequats a les necessitats del ciutadà».

Comentarios
Multimedia Diari