Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La polèmica per l’anunci del monument al programa de festes arriba al ple de Tortosa

  Es tindrà un major control sobre el contingut de la publicació, però es rebutja el punt en què es discutia la transparència

  12 septiembre 2022 19:57 | Actualizado a 12 septiembre 2022 23:36
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La polèmica per l’anunci del monument a la Batalla de l’Ebre al programa de Festes de la Cinta va arribar ahir al ple de Tortosa. A una pàgina sencera del programa hi aparexia una imatge del monòlit desitjant unes bones festes de la Cinta per part de Corembe i Tortosins pel Monument (entitats que defensen la seua permanència). Ahir els grups de Movem, ERC i CUP a l’oposició, a proposta de la Comissió per la Retirada de Símbols franquistes de Tortosa, van presentar una moció conjunta per rebutjar aquesta publicació i demanar responsabilitats.

  «La publicació de publicitat favorable al monument franquista al programa oficial de les Festes de la Cinta 2022 ha estat un error greu, contrari al compromís amb la memòria democràtica i la dignitat de les víctimes del franquisme que hem de tenir com a societat, així com un perjudici per a la imatge de la nostra ciutat», van exposar els grups en la moció. «Reprovem el regidor de Festes per la manca de transparència en la contractació del programa de festes, la manca de control de la seua edició i per les explicacions públiques donades a la ciutadania, en les quals ha negat la seua responsabilitat». Els grups van demanar així «adoptar els mecanismes per a garantir la transparència i el ple compliment de la legislació en matèria de contractació pública per a les pròximes edicions del programa de festes, així com en la resta d’actuacions de l’ajuntament».

  La moció, llargament discutida, va ser en part aprovada, però rebutjada en els punts sobre la reprovació i la transparència.

  El regidor de Ciutadans Miquel Albacar va recordar el fet que l’alcaldessa Meritxell Roigé portés a ple fa un temps la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per precisament retirar el monument i va recordar els 5.755 tortosins que van votar pel manteniment del monument a la consulta popular.

  «Més enllà d’errors i responsabilitats, el que ha de sortir al debat és la defensa dels valors democràtics i el fet que puguem convertir una errada en una oportunitat», va expressar per la seua banda la regidora del PSC Dolors Bel.

  El regidor de Junts Sisco Pepió va exposar que «sempre s’han complert amb totes les normes de contractació pública» i que el que va passar ahir va ser un nou «espectacle d’hipocresia política per eclipsar l’èxit de les Festes de la Cinta».

  Comentarios
  Multimedia Diari