La presidenta de la Diputació inaugura la coberta de l'església de Garcia

També ha visitat el nou Edifici de Serveis Municipals, ja que la Diputació ha impulsat aquests dos projectes al municipi

05 julio 2021 09:30 | Actualizado a 05 julio 2021 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat la nova coberta de l’Església Vella de Garcia, que suposa un punt de partida en el projecte de transformació del temple, que pretén convertir-lo en un centre cultural, històric i turístic. A més, s’ha estrenat el nou Edifici de Serveis Municipals, que alberga l’Ajuntament, el Consultori mèdic i el Centre per a la gent gran. Ambdós projectes, de gran importància per al municipi, han comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona.

La primera fase de les obres de remodelació de l’Església Vella de Garcia ha permès reconstruir la coberta, que es trobava en runes. El projecte pretén remodelar aquest temple d’origen romànic protegit com a bé cultural d’interès local, en desús des de feia més de 80 anys, en un centre cultural i històric que pugui convertir-se en un actiu turístic per al municipi i per a la comarca. Les obres han estat finançades pel municipi, per la Diputació de Tarragona i per la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha elogiat la tasca que es fa des del món local, i ha reiterat el suport de la Diputació; «seguirem anant de la mà per garantir l’equilibri territorial i l’arrelament al nostre territori».

Per la seva banda, l’alcaldessa, Blanca López, va destacar que la inauguració de la coberta significa «un punt d’inflexió per al municipi, perquè amb aquesta actuació recuperem part de la nostra història».

D’altra banda, l’Edifici de Serveis Municipals és un nou equipament que s’ha construït amb les aportacions econòmiques del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, que ascendeixen a 292.472,79 euros. Alberga les oficines de l’Ajuntament, el Centre per a la gent gran i el nou consultori mèdic local, que ja es troba en funcionament des de fa uns dies. Es tracta d’un espai de més de 80 m2 amb accés a peu de carrer i que disposa d’una sala d’espera, un espai d’infermeria, la consulta del metge i la consulta del podòleg. La construcció d’aquest equipament també ha comptat amb la col·laboració econòmica del departament de Salut.

Seguidament, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada de la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch, s’ha desplaçat a Vinebre per conèixer diverses inversions fetes amb la col·laboració del Pla d’Acció Municipal, com el Palau Ca Don Joan, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari