Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa estrena un edifici per a la visita de familiars

  El cost de la inversió ha estat de més de 137.000 euros, dels quals 47.000 subvencionats amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF

  24 febrero 2023 18:30 | Actualizado a 25 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La residència Sant Miquel Arcàngel ha inaugurat un nou edifici per a la recepció del centre i per a la visita de familiars.

  Les noves instal·lacions es troben ubicades a l’entrada principal del recinte, tot just on fa anys es trobava la recepció i dependències administratives. El nou espai compta amb una superfície de 121 metres quadrats i permetrà una millor atenció per a les famílies dels residents, així com un millor servei per als visitants i proveïdors.

  El cost total de la inversió ha estat de 137.498 euros, comptant amb la subvenció amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF de l’any 2021, per un import de 47.270 euros.

  Aquesta inversió se suma a altres que el Patronat de la Residència va executar el 2022, com ara el nou sostre-covert a l’entrada principal, la nova climatització a la bugaderia i a l’església o la impermeabilització de la terrassa del claustre.

  Actualment el centre té 120 residents i gairebé una trentena d’usuaris del Centre de Dia. Hi treballen 77 professionals.

  «Avui és un dia de joia i d’agraïment per inaugurar aquest nou edifici», ha valorat durant l’acte d’inauguració i benedicció Mossèn Víctor Cardona, president del Patronat. «D’agraïment sobretot a tots els professionals que fan que les persones estiguen aquí ben acollides i ben ateses».

  Cardona ha explicat que va ser la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid la que va fer evident la necessitat del nou edifici: «ens va ensenyar que en moments així és millor no accedir al centre, de forma que ara tindrem sempre aquest espai que no impedirà la visita dels familiars».

  «La voluntat és seguir millorant la qualitat de vida de les persones que resideixen aquí i que hi treballen», ha valorat per la seua banda Joaquim Amaré, secretari del Patronat de la Residència.

  Durant l’acte s’ha recordat que la residència té només 70 places concertades malgrat tenir capacitat per 145 usuaris, i una llista d’espera de 160 persones. La residència es troba al centre de la ciutat, molt a prop de l’estació de tren, i s’hi pot accedir a peu.

  Precisament l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha sumat a la reivindicació i ha reclamat que s’atorguen més places: «ens falten places concertades, ja que hi ha persones de Tortosa que han de marxar a altres municipis i volem lluitar-hi».

  Per a aquest 2023 s’ha projectat, si es pot comptar amb l’ajuda de la subvenció de l’IRPF ( de moment han denegat la del 2022), la substitució de les finestres de fusta que encara queden per unes de PVC i la pintura de tot l’edifici. Tot plegat amb una inversió propera als 220.000 euros.

  La residència té només 70 places concertades malgrat tenir capacitat per a 145 usuaris
  Comentarios
  Multimedia Diari