La Ribera d’Ebre reivindica l’Orgull LGTBI amb murals

El Consell Comarcal s’ha unit a la campanya #elsCimsPelsDretsLGBTI i ha presentat la carpa del Punt Lila que cedirà als ajuntaments

29 junio 2021 09:40 | Actualizado a 29 junio 2021 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va commemorar ahir el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI. L’acte va estar organitzat pel Servei d’Atenció Integral LGBT del Consell i l’Ajuntament de Flix davant un dels murals del projecte «Tenim molta cara».

Aquest és el títol d’un projecte que a través dels grafits amb imatges que interpel·len a la llibertat i diversitat de gènere pretén interpel·lar i dialogar amb l’espectador donant importància a allò que ens fa diferents.

«S’han pintat murals en tots els pobles de la comarca, amb cares formades de dues meitats per mostrar la diversitat del col·lectiu. A més, a cada poble el color del mural escull un dels tons de la bandera LGBTI, amb la gamma cromàtica de l’arc de Sant Martí», va explciar Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Catorze dels murals han estat pintats del duo pictòric AlaSombra i el quinzè, a Ginestar, és obra de l’artista local Òscar Pino, tots amb el suport de tots els ajuntaments i EMD. Els murals funcionen de manera independent, però per comprendre’n el significat complet s’han de mirar en conjunt. Al web www.riberaebre.org/tenimmoltacara s’ha habilitat un aplicatiu amb la geolocalització i una proposta de ruta.

En el mateix acte el Consell Comarcal va presentar la carpa que cedirà als ajuntaments perquè hi instal·lin el Punt Lila i LGTBI en els actes que considerin oportú.

Comentarios
Multimedia Diari