La Ràpita acull l'Astral, el vaixell humanitari de Proactiva Open Arms

L’ONG vol sensibilitzar escolars i ciutadans arreu de Catalunya mostrant la situació d’emergència humanitària al Mediterrani.

10 noviembre 2017 11:46 | Actualizado a 22 noviembre 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ports de la Generalitat i la Fundació Proactiva Open Arms han signat un conveni de col·laboració, després de diverses trobades abans de l’estiu, a través del qual l’ONG desenvolupa una campanya de sensibilització amb el vaixell Astral, destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

Per la seva banda, l’Administració portuària posa a disposició del vaixell Astral vuit instal·lacions portuàries, els serveis perquè atraqui el vaixell i espais dins la zona portuària per fer activitats amb els alumnes durant un mes i mig.

L’acció de Proactiva Open Arms té per objectiu promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia, per tal de contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l’educació en valors com la integració, la solidaritat i l’esportivitat, entre altres.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, valora la participació en la campanya: “Col·laborar amb les nostres instal·lacions portuàries amb un vaixell destinat a l’ajut humanitari està sent una experiència molt positiva”.

La campanya

Proactiva Open Arms organitza en cadascun dels ports on amarra el vaixell Astral una sèrie d’activitats a terra que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de l’activitat de l’ONG a la Mediterrània i tallers adreçats a alumnes de primària i secundària per donar a conèixer la seva acció a la Mediterrània. Cada sessió tindrà capacitat per 100 alumnes i una durada d’una hora.

Mentre l’Astral és en cadascun del ports els ciutadans que ho desitgin poden visitar el vaixell de 10 a 13 i de 16.30 a 20 hores.

El vaixell Astral roman uns dies en cadascun dels ports, dels quals en destina dos exclusivament per a les visites escolars. El veler romandrà al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) des de diumenge, 5 de novembre, fins aquest dissabte perquè els ciutadans puguin conèixer de prop la missió de Proactiva Open Arms a bord del vaixell Astral.

 

Després d’estar als ports de l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita, la campanya viatjarà als ports següents:

  • Cambrils (Baix camp), del 13 al 17 de novembre
  • Vilanova i la Geltrú (Garraf), del 18 al 21 de novembre
  • Arenys de Mar (Maresme), del 22 al 26 de novembre
  • Blanes (la Selva), del 27 de novembre al 2 de desembre
  • Palamós (Baix Empordà), del 4 al 9 de desembre
  • Roses (Alt Empordà), de l’11 al 16 de desembre

Comentarios
Multimedia Diari