Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La salut, eix de la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

Durant tot el cap de setmana s’ofereixen activitats per fomentar el turisme responsable

| Actualizado a 30 octubre 2022 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ràpita acull la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre, que enguany explora la relació entre salut i turisme sostenible. Durant tot el cap de setmana es fan activitats que promouen aquests valors, els productes i propostes de proximitat i la descoberta dels espais naturals del territori. La programació ha inclòs conferències, taules rodones al voltant de la gastronomia i les experiències ecoturístiques i tastos gastronòmics amb música en directe al Mercat de Sabors. A més, també s’ha organitzat activitats a l’aire lliure, com l’observació d’aus, i jornades de portes obertes als museus, entre altres, però tot amb la salut com a eix temàtic.

«Hem escollit aquest tema per l’edició d’enguany perquè arran de la pandèmia ens vam plantejar de quina forma el turisme pot donar una millor salut a les persones», explica Anna Borràs, presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), destacant l’acte inaugural, que va anar a càrrec de Fernando Valladares, doctor en Biologia i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques i que va encunyar el lema «la natura és la vacuna». A partir d’aquesta frase, tal com indica Borràs, es busca «com podem incidir de manera positiva, com des de l’ecoturisme podem guarir-nos durant les vacances».

De la mateixa manera, durant el cap de setmana un dels objectius és reivindicar el turisme sostenible. «Ens encantaria que quan la gent parli del Delta ho vinculés al turisme sostenible, aquest és el nostre gran repte», apunta la presidenta.

Així, la festa, que manté l’estructura d’anys anteriors, ha comptat amb la participació d’experts, impulsors d’iniciatives i empresaris de l’AEEDE que han tractat temes com la influència positiva de la gastronomia i activitats a la natura, com per exemple el ioga a l’aire lliure o els banys de bosc. D’altra banda, també hi ha participat l’Institut Català de la Salut (ICS), per parlar sobre la Taula de Salut de les Terres de l’Ebre on es treballa per poder prescriure la natura com una forma de guarir a les persones.

La Festa de l’Ecoturisme està organitzada per l’AEE i compta amb el suport dels ajuntaments del Delta de l’Ebre i la Federació EUROPARC, el Club de Ecoturismo de España, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de Turisme, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de MónNatura.

Bicicletada simultània

Avui diumenge al matí se celebrà la bicicletada, una cloenda simultània entre les localitats de la Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, Els Muntells, l’Aldea, l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja.

Aquesta activitat conjunta, que es realitza des de la primera edició de la festa, té la voluntat de fomentar l’ús de la bicicleta com un transport quotidià. Segons Borràs, «el Delta és un paradís per als ciclistes, però malauradament encara no és una activitat quotidiana per la gent que vivim aquí, sempre acabem agafant el cotxe. D’alguna manera, aquesta bicicletada en vuit poblacions, vol promoure el desplaçament en bicicleta».

Comentarios
Multimedia Diari