La Santa Creu de Jesús, únic centre amb un brot actiu del total de centres de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre

S'inicia un cribatge massiu a les residències abans de Nadal

17 diciembre 2020 17:31 | Actualizado a 17 diciembre 2020 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot detectat a la Residència de la Santa Creu de Jesús, que compta amb 19 casos positius, és actualment l’únic centre amb un brot actiu del total de centres de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. Aquest brot està en fase de contingència, amb totes les proves ja realitzades i els aïllaments i la sectorització efectuats després de la visita de l’equip d’intervenció ràpida territorial.

Les residències amb etiqueta taronja son les de Deltebre, Perelló, Sant Miquel Arcàngel i Amposta, les quatre en procés de resolució. Es consideren residències taronja aquelles on es pot garantir una sectorització adequada, que no tenen casos positius de fa dies i on les proves PCR van sortint negatives, a l’espera d’acabar els aïllaments per confirmar que el brot està extingit.

La delegació de residències del Departament de Salut a Terres de l’Ebre, conjuntament amb els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies (TASF), Salut Pública i l’equip d’Atenció Primària ha gestionat tots els brots que han anat sorgint en residències, i tant els centres com els professionals han fet una gran feina d’adequació als protocols i de seguiment dels casos, a més a més de la preocupació constant per la salut i qualitat de vida de les persones que viuen a les residències.

Mesures per Nadal

De cara a les festes de Nadal, Salut Pública va publicar a principis d’aquesta setmana les mesures que s’havien de prendre pel que respecta a residències. A la regió de l’Ebre s’ha iniciat un cribratge massiu i universal a tots els centres de gent gran amb test d’Antigen Ràpid a professionals abans de l’inici de les festes.

S’ampliarà l’horari de visites i s’incrementaran als centres amb etiqueta verda i taronja per tal de maximitzar espais i horaris de visites de familiars dins les residències, on es poden garantir de forma més efectiva les mesures de prevenció.

S’autoritzaran sortides de 3 dies o més, seguides d’un aïllament de 7 dies i la prova PCR posterior, i sempre amb un document d’autoresponsabilitat per part del familiar on acrediti que es mantindran les mesures de prevenció i control.

Íngrid Roca, delegada de residències a Terres de l’Ebre, ha volgut emfatitzar que “les mesures van encarades a buscar un equilibri entre el benestar emocional i garantir la salut de la gent que viu a les residències”, alhora que ha demanat “la màxima prudència i atenció durant les festes de Nadal, especialment amb un col·lectiu tan sensible”.

Prioritat en la campanya de vacunació

Les residències seran una prioritat en la fase 1 de vacunació contra la Covid-19, i des de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre ja s’està treballant per tal d’organitzar la vacunació tant a usuaris com a personal de residències.

Comentarios
Multimedia Diari