Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La seguretat i la neteja marquen un debat cansat i sense sang a Amposta

El Casal Cívic d’Amposta ha acollit trobada entre cinc alcaldables, on les notes més estridents van ser alguns atacs de Manel Ferré a Adam Tomàs i la defensa de tots pels bous

23 mayo 2023 22:51 | Actualizado a 24 mayo 2023 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En general se’ls veia cansats, insípids, apagats, segurament perquè no s’afronta amb la mateixa energia els primers dies de campanya que els darrers. Aquest dimarts al vespre el Casal Cívic Ruiz Salgado d’Amposta ha acollit l’últim dels quatre debats organitzats o coorganitzats per la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració dels mitjans de comunicació del territori.

Ha estat en conjunt un debat una mica entorpit, sense grans confrontacions però tampoc diàlegs, amb els candidats cantant en solitari les virtuts dels seus programes, amb l’esperança de convèncer els indecisos a cinc dies dels comicis.

Adam Tomàs (ERC): «Hem posat penalitats a Urbaser. Hem internalitzat diversos serveis, també posarem solucions a la neteja de la via pública»

La trobada, conduïda pels periodistes Leonor Bertomeu i Albert Pascual, ha posat en el mateix escenari els cinc candidats que tenen representació municipal, a més de Junts, convidat com a grup significatiu. Els moderadors han hagut de passar de passar la tarda dient «se li acaba el temps» i els candidats, amb més o menys convicció segons la veterania que arrosseguen, se n’han sortir millor o pitjor detallant la seua «futura» acció de govern.

La neteja i la seguretat a la ciutat han estat dos dels principals punts que van aflorar durant la trobada, o bé a respostes concretes dels periodistes, o bé al·legant a la suposada manca d’aquestes a la capital del Montsià. Més personal, patrulles, videovigilància...

Les propostes

Els cinc candidats portaven preparades propostes en relació a la seguretat i l’ocupació d’habitatges. També es va posar sobre la taula la necessitat de millorar l’Hospital Comarcal d’Amposta i de seguir promovent la industrialització i l’arribada de noves empreses als polígons.

German Ciscar (Som Amposta): «Donem la paraula que no farem alcalde a ningú. Els nostres compromisos són amb les persones que confien en nosaltres»

«Volem seguir transformant la ciutat, que ja ho ha fet els últims anys en transparència i gestió pública. Volem tirar endavant projectes que creen comunitat, com el Casal Cívic, l’espai de dones o els horts urbans... i afavorint la implantació d’empreses als polígons. No volem tornar al passat, ja coneixem l’Amposta del passat: una ciutat grisa», ha expressat l’alcalde, Adam Tomàs (ERC): «Amposta ha sigut una de les ciutats que més fons Next Generation ha treballat. Són projectes a més de 4 anys».

«Fa molts anys que treballem lluitant contra la corrupció i la mala gestió que ens afecta a tots. Volem una Amposta neta i segura. Tenim una ciutat bruta i trinxada. El nostre compromís és viure segur en relació amb l’ocupació i els robatoris. Tenim la solució real. Volem estar al costat de la gent», ha declarat per la seua banda el candidat German Ciscar (Som Amposta).

Jordi Pérez (PSC): «Amposta no està a l’altura de ser la capital del Montsià que hauria de ser»

El candidat del PSC Jordi Pérez també s’ha referit a la necessitat de millorar la neteja. «Posem les persones davant de qualsevol problema. Entenem que som el canvi real a les polítiques que s’han fet fins ara, i l’única força que pot governar a l’Ajuntament, a la Generalitat i al govern central. Som la força més transversal», ha dit.

Manel Ferré (Junts) ha remarcat que a Amposta «cal redreçar la situació que ha creat 8 anys d’ERC, i per això cal un canvi. Hem de millorar moltíssim la prestació assistencial de l’hospital, la seguretat d’Amposta i els serveis per a la ciutat. S’ha de parlar de forma seriosa també de l’endeutament municipal i la pressió fiscal. Cada any ha augmentat l’endeutament a l’Ajuntament».

Manel Ferré (Junts per Amposta): «Només amb un canvi redreçarem Amposta»

Finalment el candidat d’Ara Amposta Pau Pujol ha fet una aposta per «acabar amb el clientelisme al municipi, ja que no podem tornar a les polítiques fosques del passat i l’amiguisme», i això passa també per «escoltar la gent i revertir la situació actual, creant una ciutat verda, neta i sostenible». Pujol va explicar que el seu és un partit municipalista i que aquesta és una opció «d’estabilitat» i «governabilitat», proposant noves regidores de barris i agràries.

Les notes més estridents del vespre han estat alguns atacs de Manel Ferré contra Adam Tomàs. Qui va ser alcalde per Convergència entre 2007 i 2015, just abans de Tomàs, no desaprofitava ocasions per fer-li retrets. Al republicà en conjunt se’l sentia menys i no perdia mai la calma. Qui va emetre el discurs més directe, apel·lant als votants i mirant a càmera adreçant els missatges sense parpellejar, va ser German Ciscar.

Pau Pujol (Ara Amposta): «No podem tornar a les polítiques fosques del passat. Les persones han de ser el centre»

Curiosament, l’únic punt que ha generat un consens descarat entre tots ha estat el dels bous. A Amposta, els actes taurins són indiscutiblement part de les seues festes. A la pregunta de què farien si el Parlament prohibeix les modalitats de bou capllaçat i embolat, els candidats van respondre que intentarien convèncer els representants polítics de Barcelona per seguir mantenint viva la tradició, sempre que es fes amb totes les garanties de seguretat.

En definitiva, ha resultat un debat correcte i educat (i adormit a les xarxes socials), però sense bilis i amb tan poca sang que quasi no se’l va sentir bategar. Ara ja és el torn dels ampostins.

Comentarios
Multimedia Diari