La Taula de Consens reclama els 6 milions que preveien els pressupostos per al Delta

Des de l'organisme alerten que no es pot permetre que els diners «passin al romanent de caixa sense haver estat capaços d’invertir-los»

25 octubre 2020 10:05 | Actualizado a 25 octubre 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Taula de Consens del Delta adverteix que seria «un fracàs imperdonable» perdre els 6 milions d’euros que contemplen els pressupostos 2020 de la Generalitat per aplicar mesures de protecció i conservació al delta de l’Ebre. Des de l’organisme alerten que s’ha entrat «en temps de descompte» – a menys de tres anys d’acabar l’any- i no es pot permetre que els diners «passin al romanent de caixa sense haver estat capaços d’invertir-los». 

La Taula de Consens ha fet una reunió telemàtica amb el president del PSC al Parlament, Miquel Iceta, els diputats Jordi Terrades i Rosa Maria Ibarra i el senador Manel de la Vega. També a Deltebre s’han reunit amb la portaveu de Junts al Congrés, Laura Borràs, i la diputada al Parlament, Mònica Sales.La Taula de Consens espera que l’Estratègia de Protecció del Front Litoral del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica incorpori moltes de les seves propostes d’actuacions fetes, però es mostren preocupats per la urgència de les necessitats del Delta. 

Per aquest motiu, alcaldes i regants consideren una necessitat «imprescindible» invertir els 6 milions d’euros dels comptes catalans per consolidar les obres d’emergència fetes després del temporal Glòria: els mecanismes de reubicació de sorres; l’augment de la protecció dels punts crítics com el Trabucador, Buda i el litoral nord; un pla de gestió de sediments fluvial; i la millora de la planificació i gestió de l’espai Xarxa Natura 2000 i l’avaluació de l’estat de les masses d’aigua.

«El temps és just, però es poden consolidar les actuacions d’aportació de sorres a les zones més vulnerables i iniciar altres procediments administratius, avaluacions d’impacte ambiental, autoritzacions i llicències... per a aconseguir en el menor temps possible implementar les actuacions necessàrie. Aquí no arriben tants de trens i aquest no el podem deixar escapar», ha expressat el director tècnic de la Taula, Rafa Sánchez.

Comentarios
Multimedia Diari