La Verema Solidària arriba per primer cop a la Terra Alta

Es recolliran donatius per a la Fundació Alba Futur i l’Associació Quilòmetre Zero

08 septiembre 2019 15:35 | Actualizado a 08 septiembre 2019 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Totes les iniciatives solidàries són benvingudes i barreges solidaritat amb vi encara més. Aquesta és l’aposta de la Verema Solidària, un projecte que té l’objectiu de «donar suport a projectes socials que lluiten contra la pobresa i les desigualtats», explicava Núria Altés, propietària del celler Herència Altés de Gandesa. 

Des de fa tres anys que diferents cellers de les províncies de Tarragona i Lleida participen en aquest projecte. La Terra Alta, però, encara no hi havia participat, així doncs, aquest any s’estrena conjuntament amb cellers del Priorat, l’Alt Camp i el Pallars Jussà.

Sota el lema Talla amb la pobresa i l’exclusió social, els cellers catalans organitzen una verema popular, amb activitats per a nens, visites guiades, tast de vins i degustacions gastronòmiques. 

En l’edició d’enguany hi participen quatre cellers: Herència Altés de Gandesa a la Terra Alta (ahir 7 de setembre), celler Scala Dei d’Escaladei al Priorat (14 de setembre), celler Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau al Pallars Jussà (22 de setembre) i l’Heretat Mascorrubí del Pla de Manlleu a l’Alt Camp (6 d’octubre).  

Qualsevol que ho desitgi pot gaudir d’un dia a la vinya, a canvi d’una aportació mínima de 38 euros al fons solidari. La campanya es tanca a la primavera següent amb la presentació dels vins de la Verema Solidària elaborats amb els raïms que s’hagin recollit durant la jornada.

Les donacions

Les donacions aniran destinades a la Fundació Alba Futur, que treballa en la inserció laboral de persones amb discapacitat en l’àmbit rural i l’Associació Quilòmetre Zero encarregada d’acompanyar joves tutelats i extutelats per a la seva emancipació. 

Els cellers veremadors que participen en el projecte són socialment responsables i promouen respectuosos models de negoci sostenibles amb respecte pels proveïdors, els treballadors i el medi natural. Després de tres anys amb la Verema Solidària, s’han recaptat quasi 50.000 euros per a sis projectes socials.

En l’activitat d’ahir van participar-hi, un centenar de persones: noranta adults i una vintena de nens. Però no tot es va reduir a la verema, sinó que  els assistents també van fer una visita guiada al celler i les vinyes per conèixer el projecte mediambiental que s’hi està desenvolupant. 

Com a colofó de la jornada es  va realitzar un sopar solidari amb tots els participants. I a la nit fins i tot, per acabar es va deixar pas a la música en directe amb Èric Vinaixa, que va punxar una secció de música remember per fer ballar a tots els assistents. 

Comentarios
Multimedia Diari