L’Acceleradora ‘Ebre Up’ impulsa deu empreses emergents del territori

La iniciativa ha finalitzat després de vuit mesos de treball i amb importants progressos detectats entre els participants

10 octubre 2018 09:21 | Actualizado a 10 octubre 2018 09:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de deu empreses emergents de les Terres de l’Ebre donaven ahir per finalitzada, de manera oficial, la seva participació en l’Acceleradora ‘Ebre Up’, després de vuit mesos de treballs i molts progressos detectats entre els seus negocis. Es tracta d’un programa d’acompanyament, formació empresarial i mentoria que s’estrenava el passat febrer d’aquest any 2018 com una nova iniciativa coordinada per la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili, i amb el suport d’ACCIÓ  de la Generalitat de Catalunya. 

L’acte de cloenda, celebrat ahir a la Cambra de Comerç de Tortosa, aplegava tots els agents que hi han participat. Els representants de les empreses i els seus mentors valoraven davant la resta de participants la seva experiència durant aquests mesos de treball, en què han rebut coneixements i eines de gestió per poder tirar endavant amb èxit el seu projecte empresarial.

Cadascuna de les deu empreses ha comptat durant aquest temps amb l’assessorament i la mentoria a càrrec de professionals que els han acompanyat de manera individualitzada. A banda, totes elles han tingut accés a 120 hores de formació a càrrec d’experts en àmbits com les metodologies emprenedores, fonaments economicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, gestió del factor humà, internacionalització, dimensió tech de l’empresa, aspectes legals, eines de comunicació i presentació de projectes.

Els petits empresaris destacaven i agraïen l’oportunitat que se’ls ha ofert des del programa per adquirir coneixements i assessorament en àmbits fiscals, financers, administratius, de canals comercials, xarxes socials, en la millora de l’organització i distribució de tasques, etc. Molts d’ells coincidien en la seva valoració tot apuntant que la gran majoria dels empresaris joves tenen bones idees, saben que volen fer, però necessiten formació i coneixements en àmbits que no controlen. 

En aquest sentit, les empreses valoren positivament la formació i assessorament rebut durant aquests mesos. «A mi l’Acceleradora m’ha fet sortir al món, m’ha fet visible», apuntava Marian Drago de l’Espai Haruna, la qual afegia que tot i que ha treballat molt per donar-se a conèixer, ‘Ebre Up’ li ha donat l’impuls que necessitava. Jordi Curto, de l’empresa Més que Mòbil, destacava una frase que li va dir el seu mentor en les primeres trobades: «Has d’aprendre a fer l’important i no l’urgent». Curto explicava clarament com el projecte ha posat ordre al seu «caos» i li ha ensenyat a organitzar-se, entre altres coses.

Vincle amb els mentors
Els mentors iniciaven fa vuit mesos les seves tasques a través d’una anàlisi de l’empresa que se’ls havia assignat, detectant el sector amb majors mancances i elaborant a partir d’allí una estratègia per poder millorar-ho. Durant el tancament, tots destacaven el gran talent que han trobat en les empreses i, fins i tot alguns, asseguraven que continuaran en contacte amb els empresaris, de forma desinteressada, per ajudar-los en allò que puguin. 

‘Ebre Up’ concloïa així la seva primera edició a les Terres de l’Ebre, recollint els fruits del seu treball i amb uns vincles importants generats entre empresaris i assessors. Han format part del projecte l’Espai Haruna (empresa amb una ecobotiga, tallers, classes i teràpies naturals), Vèrtex Comunicació (agència de comunicació integral), Axyt Consultoria (dedicada a la gestió de comunitats de propietaris, assessorament fiscal, comptable i laboral), Globals Design & Development (disseny gràfic, programació i màrqueting), Equipo Madera (empresa que treballa la fusta de manera innovadora), Comercial Az Azeytun (producció d’oli d’oliva verge a Batea), Naturebre Export (producció i explotació de cítrics), Treematernity (empresa que ha patentat un producte per a l’assistència a l’embaràs i al part), Celler Arrufí (producció de vins ecològics) i Més que Mòbil (servei global de reparació i assessorament en telefonia mòbil).

Visió de futur

Des de l’organització del projecte, els ens representants de l’Acceleradora asseguren que la iniciativa ha finalitzat amb bons fruits, però se seguirà treballant perquè la pròxima edició sigui millor. Per aquest motiu, demanaven ahir a tots els participants les seves crítiques constructives, amb la finalitat de millorar el projecte de cara l’any vinent. Entre les propostes a millorar destaca la petició de potenciar la part pràctica coordinada amb la formació, i la idea d’ajustar millor les característiques de cada empresa amb els mentors i amb la mateixa formació. D’aquesta manera, molts demanaven que s’intentés  aconseguir que les empreses poguessin passar per les mans de diferents mentors.

Comentarios
Multimedia Diari