L'Ajuntament de Móra d'Ebre intervindrà en la gestió de l'Hospital Comarcal

El consistori tindrà representació al Consell d'Administració de l'empresa que gestiona el centre hospitalari morenc

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Grup Sagessa ha aprovat la incorporació de l'Ajuntament de Móra d'Ebre al Consell d'Administració de l'empresa Gecohsa, que gestiona l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Fins ara, Gecohsa depenia únicament de l'Ajuntament de Reus. Aquest ha estat un llarg greuge que el consistori morenc, i també els treballadors del centre hospitalari, demanaven solucionar. A partir d'ara, l'Ajuntament de Móra d'Ebre tindrà "veu i vot" en les decisions sobre la gestió de l'Hospital Comarcal i les reunions del consell administratiu es faran a la capital de la Ribera d'Ebre, i no a Reus. L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha agraït la decisió i ha recordat que es resol així una "reivindicació històrica".

Com ha explicat l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha explicat el Consell d'Administració del grup Sagessa, amb seu a Reus, ha acceptat la incorporació de l'Ajuntament de Móra d'Ebre al Consell d'Administració de l'empresa Gecohsa. Gecohsa és una empresa depenent de Sagessa que s'encarrega de la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre però que depèn "íntegrament" de l'Ajuntament de Reus. Amb aquesta decisió l'ajuntament morenc tindrà "veu i vot" en l'òrgan on es prenen les decisions referents a la gestió del centre hospitalari morenc. L'acord inclou també que les reunions del Consell d'Administració de Gecohsa es faran a Móra d'Ebre i no a Reus.

Piñol ha recordat que aquesta havia estat una "reivindicació històrica" que també compartien els treballadors dels centre hospitalari. "Fa temps que s'ha estat reivindicant també des del comitè treballadors de l'Hospital i des de l'Ajuntament perquè pensem que té tot el sentit del món. Gecohsa és una empresa que gestiona l'Hospital Comarcal, té l'adjudicació corresponent però és íntegrament dependent de l'Ajuntament de Reus. Això tenia una certa contradicció perquè l'hospital està a Móra", ha apuntat l'alcalde. "És del tot lícit que sigui gestionat per una empresa de fora però enteníem que des del territori s'havia d'estar present a l'hora de prendre decisions sobre com ha de funcionar i com s'ha de gestionar aquest hospital", ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari