L'Aldea insisteix a Foment perquè li traspassi l'antiga travessera de la N-340

El consistori denuncia que les negociacions amb el Ministerihan estat fins ara totalment 'infructuoses'

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de l’Aldea insistirà al Ministeri de Foment perquè traspassi la titularitat de la travessera de la N-340, ara avinguda de Catalunya, i aporti la dotació prevista per tal d’adaptar-la a les seves noves funcions com a via urbana, després de l’entrada en funcionament de la variant la tardor del 2013 .

El plenari de l’Ajuntament aldeà preveu aprovar el proper divendres una moció presentada pels tres grups amb representació municipal: ERC i PSC al Govern i CiU a l’oposició.

«Des que es va inaugurar la variant de la N-340 al seu pas per la nostra localitat, les reclamacions i negociacions que la corporació local ha efectuat i les gestions dutes a terme per diferents grups polítics, per tal que se’ns cedís la titularitat de l’avinguda de Catalunya al nostre municipi, han estat constants», recorda la moció, tot incidint que han resultat «totalment infructuoses». Des de l’Ajuntament de l’Aldea es recorda que l’article 40 de la Llei 25/1988, de carreteres i el 127 del Reial Decret 1812/1994, de 2 de setembre, disposen que els trams de la xarxa de carreteres de l’Estat que adquireixin la condició de vies urbanes seran lliurats als ajuntaments. La normativa del mateix ministeri (Ordre FOM/3426/2005) fixa les condicions per al lliurament als consistoris: un total de 204.644 euros per quilòmetre de carretera a cedir. L’antiga travesser de l’Aldea té una longitud aproximada de 3 quilòmetres, per la qual cosa la quantitat que hauria de lliurar Foment puja fins als 600.000 euros.

La moció també demana que, en el cas que el Ministeri no atengui la demanda inicial de l’Aldea, assumeixi directament els treballs d’urbanització necessaris per convertir l’antic tram de la N-340 en via urbana integrada dins el teixit de la localitat i una vegada finalitzats els treballs, cedeixi la seva titularitat a l’Ajuntament.

També reclamen que es doni solució a dues problemàtiques existents a la via: el pont, a sobre la riera del «barranc dels pixadors», que no compleix amb la normativa d’inundabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua: i el pont de l’antic traçat del ferrocarril que, «a part d’una gran barrera arquitectònica, suposa constants talls de carretera quan s’inunda».

Comentarios
Multimedia Diari