L’Ametlla de Mar tindrà nova biblioteca municipal

L’obra arrencarà al Parc del Bon Repòs amb un període d’execució de 18 mesos

10 enero 2022 18:30 | Actualizado a 11 enero 2022 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha adjudicat les obres de la nova biblioteca municipal i preveu iniciar la construcció de l’edifici a finals d’aquest mateix mes de gener o principis de febrer.

L’esperat equipament cultural s’ubicarà en un extrem del Parc del Bon Repòs, al sector nord-est (on actualment hi ha l’Espai Jove Bon Repòs) i comptarà amb una superfície total de prop de 1.000 metres quadrats, repartits al llarg de dues plantes.

Les obres han estat adjudicades a empresa Adolfo Constructors del Montsià SL, amb qui l’Ajuntament signarà el contracte aquesta mateixa setmana, segons ha explicat l’alcalde, Jordi Gaseni.

El projecte té un període d’execució de 18 mesos, de manera que es preveu que el nou equipament pugui ser una realitat el segon semestre del 2023.

L’obra compta amb un pressupost de 641.000 euros i l’Ajuntament de l’Ametlla ha aconseguit diverses subvencions per fer-hi front. La principal ha estat atorgada pel Departament de Cultura de la Generalitat, amb un total de 400.000 euros, mentre que la Diputació de Tarragona hi ha destinat 209.206 euros, detallen des del Consistori calero.

Una vegada construït en nou edifici, l’Ajuntament es farà càrrec de l’equipament i el mobiliari interior. En principi es preveu poder-ho finançar amb recursos propis, però el Consistori estudiarà acollir-se a noves subvencions.

Actualment, la població costanera del Baix Ebre compta amb una biblioteca municipal de poc més de 150 metres quadrats en una planta baixa davant de l’edifici del consistori.

Centre cultural de referència

«Es tracta d’un equipament molt necessari, que esdevindrà un centre cultural de primer ordre per a la població», afirma Gaseni.

La biblioteca disposarà d’una àrea dedicada als infants, d’ordinadors amb accés a internet i wifi gratuït per als usuaris, i de diferents espais i serveis per al públic adult i els joves.

A més de les funcions pròpies de biblioteca, l’edifici està pensat per acollir també diversitat d’actes, presentacions, exposicions i propostes culturals.

L’alcalde remarca les possibilitats que obre també la seua ubicació en el marc del Parc del Bon Repòs, on es troba també situada l’Oficina de Turisme local.

Comentarios
Multimedia Diari