L'associació animalista Actyma interposa dues denúncies més contra correbous a les Terres de l'Ebre

Es denuncia que hi participen nens i que es maltracta els animals, entre d'altres qüestions

19 mayo 2017 21:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma per les sigles en castellà) ha presentat dues denúncies més davant la Delegació Territorial del Joc i l’Espectacle a les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i controladors de correbous a Godall (Montsià), i a la Cava, nucli urbà de Deltebre (Baix Ebre), per presumptes infraccions de la Llei que regula les festes tradicionals amb bous. Una de les denúncies s'ha interposat per la participació de nens en un espectacle de bou capllaçat. L'altra denuncia també que hi va haver presència de nens així com de vehicles de motor, i que en canvia no hi va haver servei d'ambulància durant una part de l'acte.

La primera denúncia fa referència al correbou celebrat a Godall el 4 d'agost passat. Segons Actyma els controladors van permetre que els nens participessin corrents en el recorregut del brau, "amb el perill de ser atrapats" per l'animal. L'entitat recorda que els nens, com a espectadors, només poden estar a grades o balcons.

La segona fa referència a dos correbous celebrats a la Cava el 15 d'agost passat. Segons l'entitat hi va haver presència de vehicles de motor, absència de servei d'ambulància al primer dels bous capllaçats després que la que hi havia hagués de traslladar un ferit per banya a l'Hospital de Tortosa i l'espectacle no s'aturés, i també participació de nens en el recorregut del brau. Asseguren que també hi va haver maltractament animal.

 

Comentarios
Multimedia Diari