Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Les 48 oliveres mil·lenàries rescatades de vivers pel Govern es replantaran al seu lloc d’origen abans de final d’any

  Polítiques Ambientals preveu presentar el cens d’exemplars protegits a la primavera

  28 noviembre 2023 20:13 | Actualizado a 29 noviembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les 48 oliveres monumentals que la Generalitat va comprar a dos vivers d’Alcanar i Amposta es replantaran als seus espais agraris d’origen abans de final d’any.

  Els treballs per al trasllat i retorn dels olivers ja es va licitar per part d’Acció Climàtica i la seva execució és imminent. Els arbres van costar 644.100 euros.

  El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natura, Marc Vilahur, ha participat en l’11è Congrés d’Oliveres Mil·lenàries d’aquest dimarts a Ulldecona (Montsià).

  I també ha avançat que es preveu enllestir cap a la primavera de l’any vinent el catàleg d’exemplars, necessari per desplegar la llei 6/2020 de protecció i conservació de les oliveres monumentals i pagar els ajuts als propietaris.

  Els arbres van costar 644.100 euros

  Aquests 48 exemplars havien estat arrencats i comercialitzats per vivers de la zona com a plantes ornamentals. Les oliveres es replantaran a la comarca del Montsià, als municipis d’Amposta, Masdenverge, Santa Bàrbara, Mas de Barberans, la Galera, Godall, Freginals i Ulldecona.

  La seva compra per 644.100 euros va inquietar els 146 propietaris d’oliveres monumentals, ja que la llei de protecció no s’ha acabat de desplegar a l’espera d’aquest cens d’exemplars. La llei es va aprovar el 2020 i els agricultors han reclamat insistentment una partida per als ajuts que preveu la normativa.

  Comentarios
  Multimedia Diari