Les ajudes a la restauració enfronten el Govern municipal i l’oposició de Tortosa

Movem, ERC, Ciutadans i CUP proposaven ascendir les subvencions directes a 1.000 euros en lloc de 400

27 octubre 2020 10:30 | Actualizado a 11 noviembre 2020 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les ajudes per a la restauració, davant el segon tancament per les mesures contra la pandèmia, han enfrontat el govern municipal i l’oposició de l’Ajuntament de Tortosa.

Ahir a primera hora del matí, l’oposició en bloc, Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i CUP, emetien un comunicat on demanaven una una nova línia d’ajuts directes d’un mínim de 1.000 euros. En el comunicat qualificaven d’insuficient la segona línia d’ajuts 400 euros que planteja l’equip de govern de Junts per Tortosa i el PSC, i reclamaven que adeqüin aquesta proposta a les «necessitats reals» del sector.

«És per això que demanem que retirin la proposta i l’adeqüin a les necessitats reals del sector. En cas contrari, els grups de l’oposició no donarem suport a la nova línia d’ajuts fins que es tingui en compte aquesta demanda de la majoria de regidors i regidores de l’Ajuntament que representem», expressaven. «Reclamem també que s’agilitzi el pagament immediat de tots els ajuts concedits en la primera convocatòria de la passada primavera, atès que la immensa majoria dels beneficiaris d’aquella primera línia d’ajuts encara no han rebut les quantitats que se’ls havien assignat» demanaven.

Davant d’això, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va sortir al pas davant del que considera una «tergiversació» de la qüestió.

«La mesura de la Generalitat és injusta i no és la solució per a la transmissió de la malaltia. 11 dies després de tancar els bars i restaurants, les dades han empitjorat», va declarar. «La mesura de la Generalitat no ha anat acompanyada d’ajudes suficients i només podran accedir els primers a demanar-les. Molts quedaran fora. Això suposa un perjudici als ajuntaments, que ens hem de veure obligats a establir mesures compensatories malgrat que els ajuntaments patim un infrafinançament. Ni estem d’acord ni tenim les mesures per resoldre-ho», valorava l’alcaldessa. «Hem fet i farem tot el que està a les nostres mans des de l’Ajuntament de Tortosa. Ens hem posat a treballar de forma molt ràpida per què les ajudes arriben abans de final d’any. És un esforç tècnic gran, dimecres hem convocat un ple extraordinari per aconseguir els recursos abans que acabe l’any», tot explicant que les partides pressupostàries no poden sortir aturant obres de la ciutat o d’altres projectes.

La proposta del govern municipal és destinar 150.000 euros més als sectors afectats, que junt amb els previstos a la primera convocatòria d’ajudes pugen a 500.000 euros. «Però amb la seua negativa, el que l’oposició fa és bloquejar-ho: ni 1.000 euros per establiment, ni 400. No permeten que aprovem cap ajuda», etzibà l’alcaldessa.

«Vaig trucar a tots els portaveus i ningú em va mostrar la seua disconformitat ni va fer cap proposta alternativa. Dilluns ens trobem un comunicat a la premsa. Així es treballa per la ciutat o així es fa política contra l’alcaldessa i el govern municipal? L’única forma d’arribar a finals d’any és fent el ple aquesta setmana. Quants ajuntaments han destinat 500.000 euros en ajudes directes a activitats econòmiques com nosaltres? No tot val en política, i menys en aquesta situació de pandèmia. Els demanem que permetin aprovar aquestes ajudes i disposar de 150.000 euros, de 400 ajudes per als establiments», concloïa.

Comentarios
Multimedia Diari