Les parets de la Terra Alta reivindiquen el paper de la dona al llarg de la història

Els murals, de temàtica no sexista, són fruit del treball de l’alumnat de la comarca

16 febrero 2021 10:40 | Actualizado a 16 febrero 2021 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració dels ajuntaments terraltins i amb el finançament de l’Institut Català de les Dones, ha executat la realització d’un total de 12 murals en murs i en parets de les 12 escoles dels pobles de la Terra Alta.

Els murals, de temàtica no sexista, són fruit del treball de l’alumnat de la comarca que, sota la direcció de l’il·lustrador terraltí Jordi Costa, giren al voltant de dones que, al llarg de la història i malgrat la seva importància, han estat invisibilitzades pel simple fet de ser dones: científiques, inventores, escriptores, etc. Totes elles, activistes de la lluita pels Drets de les Dones.

L’actuació s’ha dut a terme en el marc del Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

Així, als murs de les escoles es poden trobar frases com «Mai has de tenir por del que estàs fent quan és el correcte», de Rosa Parks. O també: «una dona ha de ser dues coses, qui vulgui i allò que vulgui», de Coco Chanel.

També apareixen nombrosos personatges històrics del passat i del present i d’àmbits molt diversos com Louisa May Alcott, Amelia Earhart, Frida Kahlo o Emma Watson.

Comentarios
Multimedia Diari