Les pluges afecten de nou els camins del terme municipal d’Ulldecona

Obre l’oficina d’atenció als afectats pels aiguats de l’1 de setembre, on es recollirà la relació de béns malmesos

14 septiembre 2021 05:30 | Actualizado a 14 septiembre 2021 09:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Plou sobre mullat al terme municipal d’Ulldecona. Les pluges del passat cap de setmana van fer baixar amb força barrancs de la falda dels Ports i van tallar camins, com el d’Ulldecona als Valentins. Màquines i operaris de l’Ajuntament d’Ulldecona va poder retirar ahir part de les pedres i les restes arrossegades per l’aigua als barrancs de la Punta, Lluna i Valldebous, per reobrir el pas en aquestes vies secundàries. Unes feines que s’han sumat a les de reparació provisional i d’urgència de camins i infraestructures afectades pels aiguats del passat 1 de setembre. Segons detalla l’alcaldessa, Núria Ventura, les afectacions ara s’han donat en una altra part de l’extens terme d’Ulldecona i «no han suposat danys estructurals». Aquest dissabte la zona afectada va ser la plana interior, prop del nucli dels Valentins, mentre que en l’episodi de fortes pluges d’inicis de setembre la zona amb més danys va ser la Foia, entre les serres del Montsià i Godall, i on, entre altres, es troba ubicat el polígon industrial Valldepins.

L’Ajuntament, que ja va aprovar en plenari la declaració de zona greument afectada per un fenomen de protecció civil (zona catastròfica), està acabant d’obrir el pas a granges i cases disseminades, i també revisant els col·lectors, sèquies i altres infraestructures de la zona de Valldepins, on les inundacions van malmetre empreses i van deixar incomunicats durant hores molts treballadors. «La sèquia de la Foia va quedar desbordada per la gran quantitat d’aigua que baixava de Montsià i l’autopista va fer també de barrera, deixant moltes zones inundades», detalla Ventura. Així, des del Consistori es preveu demanar ajut a les administracions superiors per poder millorar desguassos i infraestructures i evitar així noves inundacions.

L’Ajuntament també va obrir ahir les portes de l’oficina d’atenció als afectats per les pluges de l’1 de setembre. L’horari és de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores. «S’ha preparat un formulari marc perquè les persones afectades puguin detallar-hi els danys que han sofert», explica l’alcaldessa.

Oficines en marxa i assemblees ciutadanes a Alcanar
També ahir es van posar en marxa les Oficines d’Atenció Ciutadana al municipi d’Alcanar. Atenen de 17 a 20 h, a l’edifici de Serveis Agraris d’Alcanar, les Oficines del Club Nàutic de les Cases (accés pel carrer Lepant) i  la sala polivalent del Complex Esportiu Serramar d’Alcanar Platja. 

L’Ajuntament canareu també celebra aquesta setmana  tres assemblees ciutadanes obertes a tothom  a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, «amb l’objectiu de facilitar informació sobre la tramitació d’indemnitzacions amb assegurances i fons de compensació». Comptaran amb la participació de representants del Consorci d’Assegurances i del Col·legi d’Advocats de les Terres de l’Ebre. La primera és avui a les 20.30 h,al Complex Esportiu Serramar d’Alcanar Platja; demà dimecres a les 20.30 h, al pavelló municipal de les Cases; i dijous, a les 20.30 h, al Verger de la Mestra Gual d’Alcanar. 

Comentarios
Multimedia Diari