L’Escola Ferreries de Tortosa i l’Hospital, de la mà en un nou projecte educatiu

El centre participa al programa Magnet, per tal que els alumnes aprenguen sobre salut i ciència amb els sanitaris

10 marzo 2022 19:40 | Actualizado a 11 marzo 2022 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola Ferreries de Tortosa i l’Hospital Verge de la Cinta s’han unit per impulsar un projecte educatiu innovador que ajude els alumnes a desenvolupar matèries transversals amb noves metodologies de treball. Els xiquets aprendran de la mà de professionals de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre coneixements sobre ciència i salut.

El projecte Magnet arriba així per primer cop a Tortosa, per teixir aliances entre centres educatius i centres d’excel·lència i generar continguts que reforcen l’oferta educativa. L’escola i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han agraït la implicació de l’Hospital Verge de la Cinta malgrat l’actual pandèmia i han destacat la motivació que suposa per als alumnes.

«No és el mateix una classe normal amb els professors de cada dia que que un professional sanitari vingue a classe. Els alumnes estan molt més motivats», expressà ahir durant la presentació del projecte el director de l’escola, José Carlos Arasa.

L’alcaldessa Meritxell Roigé també va expressar que de ben segur «l’experiència serà enriquidora tant per als xiquets com per als professionals» i va remarcar que «com més cohesionada estiga la ciutat més rica serà la societat».

El programa Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució per desenvolupar un projecte educatiu innovador i atractiu, que tingue magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència al territori. El programa Magnet és una oportunitat per a les escoles per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l’alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Amb una formació i acompanyament constants i amb l’aliança amb una institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament competencial i multidisciplinari i un aprenentatge significatiu, que situa l’alumne al centre. El programa té una duració de quatre anys.

Així per exemple els alumnes de P3, P4 i P5 de l’Escola Ferreries estan coneixent els diferents espais d’un hospital; els de primer i segon estan treballant sobre l’alimentació saludable; els de tercer i quart, sobre la sang i les donacions, i els de cinquè i sisè, sobre oncologia.

La directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Maria José Rallo, va explicar que els professionals s’han implicat molt en el projecte, i que tenen moltes ganes de compartir coneixements amb els infants. «I nosaltres també aprendrem molt perquè la visió dels nens és molt enriquidora: veurem com ens veuen i això ens ajudarà a millorar», declarà.

Roser Argemí, de la Fundació Jaume Bofill, va detallar que el projecte és «una combinació d’innovació i equitat per avançar cap a un aprenentatge global». «Es tracta que els coneixements de l’hospital sobre salut i ciència es portin a l’aula, i que siguen font de projectes. Hi haurà experiències motivadores per a tots».

També Joan Cuevas, director general d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa del Departament d’Educació, va destacar que el programa Magnet «accelera el canvi pedagògic» i que el repte és «aconseguir que això arribe a tothom, a tota la xarxa educativa i a tota la diversitat de l’alumnat».

Comentarios
Multimedia Diari