L'Estat projecta 11 rotondes i limitar a 80 km/h l'N-340 a l'Ebre

Els alcaldes continuen reclamant el desviament immediat dels camions i demanaran una reunió amb Foment

19 mayo 2017 21:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El govern espanyol projecta 11 rotondes i limitar la velocitat màxima a 80 km/h al tram ebrenc de l'N-340, entre l'Hospitalet de l'Infant i les Cases d'Alcanar, per convertir-la en una via interurbana, eliminar girs a l'esquerra i dificultar els avançaments. Així ho ha explicat aquest dimarts el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, en la reunió amb alcaldes i representants locals ebrencs. La construcció de les 11 glorietes al llarg d'uns 60 quilòmetres es farà de forma progressiva i en tres fases. El conjunt del projecte, amb un cost d'uns 10 MEUR, s'enllestirà a finals del 2016. Mentrestant, els alcaldes continuen reclamant a Foment el desviament immediat dels camions per l'AP-7.

El subdelegat ha presentat aquest dimarts als representants ebrencs el projecte del govern espanyol per millorar la seguretat del tram ebrenc de l'N-340. A l'espera de les negociacions entre Foment i la Generalitat per acordar el desviament bonificat dels camions per l'AP-7, l'executiu espanyol planteja rotondes i una reducció de la velocitat màxima per pacificar el trànsit i convertir l'N-340, 'de facto', en una via interurbana.

La mesura pretén eliminar girs a l'esquerra i que les maniobres s'hagin de fer a les glorietes, dificultar els avançaments -amb la instal·lació de dispositius de seguretat reflectants coneguts com ulls de gat- i reduir el trànsit de vehicles pesants per aquesta via, que registra una elevada sinistralitat. S'espera que el conjunt de les actuacions, amb un cost que rondarà els 10 MEUR, estigui enllestit a finals del 2016 o principis del 2017.

El projecte de construcció de les onze rotondes s'executarà en tres fases. La primera preveu iniciar ja aquest mes de novembre una rotonda al Perelló i una altra a l'Ampolla. La segona fase, que inclou cinc rotondes a l'Almadrava, Sant Jordi d'Alfama, Camarles, l'accés nord de la Ràpita i les Cases d'Alcanar, es licitarà també aquest mes de novembre. Finalment, la tercera fase construirà rotondes a l'accés sud de la Ràpita, a l'alçada de la zona industrial d'Amposta, l'Ametlla de Mar i a la intersecció entre l'Ampolla i Deltebre.

A més, segons han explicat fonts de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, es preveuen remodelar els enllaços a la variant de la Ràpita i eixamplar els vorals d'aquest tram. També es milloraran els accessos al pont d'Amposta, es repintarà senyalització i s'instal·laran bandes rugoses de seguretat als laterals de la via.

 

El territori insisteix amb l'AP-7

En la reunió d'aquest dimarts a la subdelegació hi ha assistit Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar (ERC); Ramon Brull, alcalde de Camarles (PSC); Dani Andreu, alcalde de l'Aldea (ERC); Mari Carme Navarro, presidenta del Consell Comarcal del Montsià i regidora d'Alcanar (ERC); Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla (ERC); Ferran Cid, alcalde del Perelló (ERC); Miquel Subirats, regidor d'Amposta (ERC), i Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita (ERC).

Com a portaveu de tots ells, la presidenta del Montsià, Mari Carme Navarro, ha apuntat que les propostes del govern espanyol són paral·leles a la reclamació que fan de desviar obligatòriament el trànsit pesant per l'AP-7, a canvi de bonificacions, seguint el model de l'N-II a Girona, així com aixecar les barreres de l'autopista per al trànsit intern, com succeeix entre Salou i Altafulla.

Navarro ha apuntat que la proposta del govern espanyol l'haurà de valorar cada municipi, per les singularitats que presenta cada realitat, però ha afirmat que la mesura "està bé" si s'acompanya de les mesures paral·leles plantejades del desviament de camions per l'AP-7. Precisament, sobre les negociacions entre Foment i Generalitat per aquesta qüestió, Navarro ha avançat que, si no obtenen una resposta immediata, demanaran a curt termini i directament una reunió a Madrid.

Per la seva banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha reiterat que la prioritat del territori és que es desviïn els camions per l'AP-7, i ha assegurat que, des de la Generalitat, es demanarà una reunió urgent amb el Ministeri de Foment per reclamar bonificacions per als vehicles pesants i la gratuïtat pel trànsit intern mentre no es construeixi l'autovia A-7. "Si la fan, anirà per a llarg, estem parlant de sis, vuit o deu anys mínim, i volem el mateix tracte que a altres llocs de Catalunya, i no cal anar molt lluny", ha etzibat Pallarès.

D'altra banda, i respecte la mesura de l'abalisament de 13 quilòmetres de l'N-340 amb cons durant els divendres la tarda i dilluns, el delegat ha reconegut que els tècnics del Servei Català de Trànsit (SCT) creuen que la mesura "dóna seguretat" i que no es produeixen accidents. "Els alcaldes i també el territori no ho volem, però no tenim cap argumentació tècnica per eliminar-los", ha afegit Pallarès. "Només ho podrem fer quan es derivin el pas dels camions per l'AP-7", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari