L'Institut Joaquín Bau de Tortosa passarà a dir-se Institut Dertosa

L’històric centre canviarà el seu nom després que s’haja celebrat una votació en un procés obert entre tota la comunitat educativa

09 febrero 2018 11:11 | Actualizado a 09 febrero 2018 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’emblemàtic i històric Institut Joaquín Bau de Tortosa canviarà el seu nom i es convertirà en Institut Dertosa, després que s’haja celebrat un procés de votació entre tota la comunitat educativa.

El procés del canvi de nom va començar el curs passat i en van sorgir 13 propostes, entre les quals destava l’homenatge a il·lustres professors com Manuel Pérez Bonfill, Gerard Vergés o Mossèn Manyà. Finalment ha sigut l’opció de Dertosa la que s’ha imposat entre tota la comunitat educativa (l’equip docent, els administratius, l’alumnat i els pares).

El director del centre, Joan Serra, explica que canviar el nom de l’institut era una qüestió que «quedava pendent, i ja es van fer diversos intents, un als anys 80. Ara ja és definitiu». Les propostes eren «totes molt dignes, i era molt díficil escollir entre els professors, així que suposo que el nom geogràfic ha sigut una opció justa».

Un cop decidit el nom, el proper pas és que el Consell Escolar redacte un informe amb la proposta per traslladar-la a l’Ajuntament de Tortosa, que ha d’emetre un informe favorable com a pas previ perquè el departament d’Ensenyament valide el canvi del nom.

Joaquín Bau fou advocat i polític carlista, alcalde de Tortosa durant la dictadura de Primo de Rivera. Va participar en el primer govern franquista en plena Guerra Civil i va ser un home d’enorme influència dins el règim. Fou fundador del que va ser, en realitat, el primer institut públic de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari