Meritxell Roigé: «La Cinta sempre ha sigut molt solidària»

Entrevista a l'alcaldessa de Tortosa. Festes adaptades. Enguany Tortosa recupera les pubilles, unes de les protagonistes d’aquests dies tan especials

| Actualizado a 02 septiembre 2021 05:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa enceta avui i fins dilluns el moment més esperat per a molts tortosins, les Festes de la Cinta.

Què representa la Cinta per als tortosins?

És la nostra Festa Major i el moment més important de l’any pel que fa a la devoció a la patrona. També és un moment de trobada amb família i amics i suposa el final de l’estiu.

Enguany el programa ja s’assembla una mica més al d’altres anys... Com s’ha adaptat a la pandèmia?

Complint amb totes les mesures establertes pel Govern. No podrem fer tots els actes que voldríem com concerts a peu dret fins la matinada, l’ofrena com la coneixíem, ni la processó, ni el circuit de penyes ni el Cós Iris... Però sí altres actes adaptats i amb aforament limitat. Demano a la ciutadania responsabilitat, ja que no hem d’oblidar que continuem estant en pandèmia.

Sopa de Cabra, Blaumut... Hi ha un fort component musical.

Sí, hi ha concerts per a tots els públics, com també l’actuació d’Elma per als joves. Però també altres per als petits com Dàmaris Gelabert, El Pot Petit i el grup infantil CLAP. Així com concerts per a la gent gran com orquestres i el nostre folklore popular.

A més, molts són solidaris.

La Cinta sempre ha sigut molt solidària. L’Ofrena és el moment clau, totes les entitats s’hi aboquen. Enguany la mantenim, però distribuïda pels barris. Vull agrair la feina dels representants de les associacions de veïns i voluntaris.

No hi haurà processó com la coneixem, però sí pel claustre de la Catedral.

Sí, en acabar la missa, com vam fer l’any passat. Però enguany hi ha una novetat destacada i és que incorporem les pubilles. Recuperar les pubilles en aquestes festes era molt important per a mi, per poder viure les festes d’una forma més semblant a com sempre les hem conegut. A més, no volíem que dos generacions de joves es quedessen sense viure l’experiència.

La nova plaça de l’Ajuntament i de la Catedral ja s’han inclòs al programa.

Demà estrenarem la plaça de l’Ajuntament amb un concert de la Banda Municipal i dilluns, la de la Catedral amb els Quicos. Són espais pensats per a les persones, com a punt de trobada, perquè la gent els gaudeixi, al centre i al nucli històric. La plaça de l’Ajuntament el primer dia ja ha bullit de vida. A més, en el futur allí i a la Catedral es portaran a terme molts més actes culturals.

Comentarios
Multimedia Diari