Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de 1.100 alumnes passen per l’Aula Idees de la Universitat Rovira i Virgili

Un total de 14 centres del territori han participat
en les activitats que han preparat els estudiants dels graus d’Educació de la URV

| Actualizado a 28 junio 2022 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Aula Idees del campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha tancat el primer any de funcionament amb xifres positives. En total, 1.152 alumnes d’Educació Infantil i Primària d’escoles del territori han visitat l’equipament per a fer-hi seqüències didàctiques, ideades la gran majoria pels estudiants del primer curs dels graus d’Educació Infantil, Educació Primària i la doble titulació. «Estem molt satisfets per la bona acollida que ha tingut la iniciativa», ha indicat el responsable dels graus d’Educació del campus, el professor Josep Holgado.

Un total de 14 centres de les Terres de l’Ebre han gaudit de les activitats a l’aula, centrada en un nou model educatiu en què la tecnologia i les metodologies de treball es posen al servei de l’educació, dels futurs docents i dels mestres que ja estan en actiu. Robots, ulleres de realitat virtual, tauletes, canons d’última generació... la tecnologia converteix l’aula en un «espai d’investigació», on l’alumnat s’endinsa en pràctiques immersives i innovadores per assolir competències curriculars.

Els alumnes de la URV preparen les seqüències metodològiques sota la direcció del professorat. «S’estan formant, però al mateix temps tenen l’oportunitat de posar en pràctica les activitats que han creat i comproven si funcionen o no», detalla Holgado.

Aquestes, a més, es completen amb altres activitats fetes al Laboratori d’Educació i Tecnologia (ETLAB), la primera aula d’innovació inaugurada al campus.

Les eines tecnològiques de l’Aula Idees i l’ETLAB permeten crear metodologies per a tots els àmbits de l’aprenentatge: psicomotricitat, matemàtiques, ciències socials i naturals i geografia, entre d’altres.

Des del campus Terres de l’Ebre de la URV ja es treballa per ampliar l’oferta d’activitats per a l’any vinent, quan s’espera que el nombre d’alumnes que gaudeixi de les sessions s’incrementi.

L’Aula Idees compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, les empreses HP, Advanced Education i NEXTEC.

Comentarios
Multimedia Diari