Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de 3,8 MEUR per millorar els centres educatius de les Terres de l’Ebre

En total s’han realitzat dotze obres per mitigar l’impacte de la calor

13 junio 2024 14:26 | Actualizado a 13 junio 2024 14:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Educació ha dut a terme dotze obres als centres educatius de les Terres de l’Ebre, finançades amb fons europeus i propis del Departament, per adaptar-los als efectes del canvi climàtic i mitigar l’impacte de la calor. Aquestes obres inclouen substitucions d’elements com calderes, fusteries, cobertes de fibrociment i de xapa i lluminàries. La inversió ha sigut de 3,8 MEUR.

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha visitat avui l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar, que ha comptat amb una inversió de més de 287.000 euros per substituir-hi la coberta i les lluminàries.

Simó ha destacat que “els equipaments educatius són els únics equipaments públics que es van fer pensant que no estarien oberts durant els mesos de més calor. I, a més a més, quan es van orientar cap al sol, per poder tenir més llum”.

També s’ha seguit amb el repartiment de ventiladors de peu. Als centres de les Terres de l’Ebre se n’hi distribuiran 144 en 15 centres, seguint el nou circuit de sol·licitud i lliurament amb criteris tècnics. En base a les peticions dels centres, els Serveis Territorials han analitzat criteris tècnics dels edificis com la temperatura, la humitat, la tipologia d’edificació, les instal·lacions (si hi ha ventilació mecànica, com funciona la ventilació creuada, tipus i any de construcció...) i les actuacions prèvies al centre (si hi ha envolupants o instal·lacions, lamel·les, tendals, aires condicionats...). S’han prioritzat les actuacions en funció de la titularitat del centre, la vulnerabilitat de l’alumnat, l’orientació i distribució de les aules i l’any de construcció. En el cas de les Terres de l’Ebre, els 144 adjudicats són tants com els centres van demanar, i se sumen als 372 ja repartits en els últims cursos en 43 centres.

Comentarios
Multimedia Diari