Més d’un centenar de propostes al Delta Birding Festival

MónNatura Delta acull des d’ahir i fins aquest diumenge la setena edició del festival ornitològic, amb la participació d’especialistes internacionals

25 septiembre 2021 10:19 | Actualizado a 25 septiembre 2021 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

MónNatura Delta torna a ser el centre del món ornitològic aquest cap de setmana amb el Delta Birding Festival.

El programa presenta amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats. El Delta Birding Festival aplega sortides en vaixell, alliberament d’aus, conferències i exposicions entre d’altres. Aquesta setena edició del festival internacional d’ornitologia ofereix més d’un centenar de propostes molt diverses, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Entre els conferenciants més destacats del programa d’enguany hi ha figures tant del nostre país com de l’estranger. El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents, molts d’ells amb fama internacional, i molta popularitat pel gran nombre d’activitats programades com ara sortides en vaixell per veure ocells pelàgics a mar obert o limícoles a la badia del Fangar, visites a la reserva integral de la llacuna de l’Aufacada o a la de Vilacoto, a l’interior d’una finca privada que normalment no es pot visitar. També tallers de seguiment de rastres d’animals o de gravació de cants d’ocells. Sortides nocturnes per descobrir els mussols i els enganyapastors, nombroses activitats per a infants dins el recinte de MónNatura Delta, i un reguitzell de concursos: de fotografia, d’identificació d’aus, per a nens, d’enregistrament de sons nocturns amb magnífics premis.

Un any més, no hi faltaran les taules rodones. Destaca «El cercle de la ciència»,  un col·loqui enriquidor i clarificador de la importància actual i futura que pren la ciència arran dels esdeveniments viscuts i de les seves experiències en conèixer, conservar i comunicar la natura. Estarà protagonitzat exclusivament per dones destacades en els seus àmbits.També hi ha espai per les exposicions. «Extingides a la natura: història d’un fracàs de la humanitat» mostra les magnífiques il·lustracions que Àlex Mascarell ha fet d’una vintena d’espècies que tenen com a denominador comú haver evitat la seva extinció a partir d’exemplars procedents de nuclis reproductors en captivitat gestionats per zoos d’arreu del món.

Al programa d’activitats ampli i atractiu, se li suma una gran fira amb varietat d’expositors de productes i serveis relacionats amb la natura, l’ecoturisme i l’observació dels ocells i la fauna.

Comentarios
Multimedia Diari