Milloraran el ferm de la carretera N-420 entre Móra d´Ebre i Marçà

El Ministeri de Foment treu a licitació les obres de rehabilitació d´un tram de la via de vint quilòmetres

19 mayo 2017 22:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat fa anys que demanen una actuació de millora integral de la carretera nacional 420, que especialment en el tram entre Móra d’Ebre i Falset presenta un ferm en molt mal estat.

El Ministeri de Foment preveu dur a terme ara una part d’aquesta millora i ha tret a licitació el contracte d’obres, en un tram de la via. Concretament, es preveu la rehabilitació i millora del ferm de la N-420 entre Móra d’Ebre i Marçà, al Priorat, concretament entre el quilòmetre 820 i el 840 de la via, segons publicà ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El pressupost de licitació de les obres ascendeix a 8,19 milions d’euros.

Les actuacions que es preveuen en el projecte constructiu inclouen el reciclat del ferm del carril exterior en una profunditat de dotze centímetres, l’afegit de dues capes de vuit i tres centímetres de mescla bituminosa a tota la plataforma, la reposició de la senyalització horitzontal i l’adaptació dels sistemes de contenció al nou rasant, segons detallà ahir el Ministeri de Foment en un comunicat.

Amb tot, es dóna la circumstància que les obres de millora ara licitades acaben a Marçà i no a Falset, la capital del Priorat, final del tram més complicat de la via actualment i situat a només cinc quilòmetres de distància.

Des de fa més de dos anys, aquest tram compta amb una limitació de la velocitat a què es pot circular als 80 quilòmetres per hora, precisament pel mal estat del ferm.

Així, al llarg del recorregut els conductors han d’esquivar esquerdes, bonys i clots de la via. Amb tot, molts vehicles ignoren aquesta senyalització i han hagut de fer front a multes de trànsit.

Queixes i reivindicacions

Una altra de les mesures que s’ha aplicat va ser l’habilitació d’unes bandes rugoses en una zona, en el tram entre Falset i Reus, on s’havien produït diversos accidents, per obligar els vehicles a reduir la velocitat i intentar reduir així la sinistralitat.

Els municipis per on discorre la carretera, especialment a les comarques de la Ribera d’Ebre i el Priorat, han impulsat diversos fronts per tal de reclamar a l’Estat la millora de la via, tot recordant que és una Nacional i que entre altres, és la via d’accés a equipaments de referència a tota la zona com ara l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari