Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Millores al tram urbà de l’N-420 a Gandesa en espera de la variant

El Ministeri de Transports licita enguany la redacció de l’esperat projecte per desviar el trànsit fora del nucli urbà

| Actualizado a 24 junio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Gandesa és una cruïlla de camins, amb dues importants vies com són l’N-420 i la C-43 que travessen la població. Turismes, motos i cada cop més vehicles pesants i de transport de mercaderies perilloses circulen per dins del nucli urbà i comporten congestions i problemes per falta se seguretat, en especial al punt d’encreuament de les dues carreteres. L’Ajuntament fa anys que reivindica a l’Estat la construcció de la variant de l’N-420 (la Generalitat preveu també una variant per a la C-43), per desviar el trànsit fora del nucli urbà. Una obra que ja estava prevista l’any 2002 però que va quedar aturada al 2009 quan ja hi havia el projecte constructiu. La tramitació administrativa va caducar i ara ha calgut reprendre tot el procés.

Aquesta setmana ha tingut lloc a Madrid una reunió entre l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, i el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, amb presència del diputat del PDeCAT Ferran Bel. El Ministeri s’ha compromès a licitar aquest mateix any la redacció del projecte de l’esperada variant de la carretera estatal.

Mentrestant, a més, s’han previst millores dins del tram urbà de la via. La més immediata és la instal·lació de nous semàfors, passos de vianants i altres elements per reforçar la seguretat i la permeabilitat de la via, detallen des de l’Ajuntament de la capital de la Terra Alta. El Consistori ja està en contacte amb el servei de Carreteres de l’Estat a Tarragona per estudiar les mesures sobre el terreny i aplicar les que siguen necessàries el més aviat possible, segons detalla al Diari Carles Luz.

A la sortida de Gandesa cap al nord, en direcció a Corbera d’Ebre, es planteja la construcció d’una nova rotonda. Es tracta d’un punt de concentració d’accidents i on hi ha molt trànsit de camions. «La rotonda permet regular la velocitat i que els camions poguessin girar a l’esquerra de forma segura. A més, permet contemplar altres connexions al nucli urbà per millorar l’accessibilitat», afirma l’alcalde de Gandesa.

En la reunió, Luz va posar sobre la taula del Ministeri un estudi del RACC, en el que es detalla que la de Gandesa és una de les quatre travessies urbanes de més complexitat i perillositat a Catalunya.

«En la reunió s’han produït tres compromisos concrets, tangibles i avaluables, que vetllarem perquè s’executin fil per randa, perquè les gandesanes i gandesans no ens podem permetre més demores», remarca l’alcalde. I és que l’activitat i la mobilitat van a l’alça al municipi, amb la previsió d’ampliar el polígon i amb la propera obertura d’un important centre logístic per part de l’empresa Freshly Cosmetics, especialitzada en la venda de productes cosmètics per internet.

Comentarios
Multimedia Diari