Mobilització a Tortosa per exigir lloguers socials

La Plataforma d’afectats per la Hipoteca va convocar ahir una protesta davant l’oficina del Banc Sabadell per reclamar solucions 

02 julio 2021 09:08 | Actualizado a 02 julio 2021 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es va mobilitzar ahir dijous per exigir el lloguer social de quatre famílies de l’assemblea. L’acció va tenir lloc davant de la seu del Banc Sabadell de Tortosa, a la Plaça Alfons XII, on els manifestants es van concentrar amb pancartes i van cridar consignes.

Clàudia Cervesato, portaveu de la PAH de les Terres de l’Ebre, denúncia que hi ha famílies que fa molts mesos que tenen amenaçat el seu dret a la vivenda per part d’entitats bancàries i que aquestes semblen no tenir voluntat per trobar una solució: «Exigim que se’ns donin els lloguers socials promesos, tenim casos amb famílies vulnerables i ens donen llargues des de fa més d’un any. Fins ara, no han fet més que demanar la mateixa documentació que ja s’ha presentat més de vint vegades. De dues reunions que ens van prometre, no n’hem tingut cap, quan l’únic que han de fer és enviar els contractes per signar. Estem a l’espera d’una resposta i això afecta psicològicament. A més, també pot arribar a comportar un desnonament». Cervesato denúncia també que Solvia, la immobiliària creada pel Banc Sabadell, ha blocat les comunicacions amb les PAH: «Ens han bloquejat. No reben el que els enviem per mail, però sempre busquem algun mitjà com la protesta d’avui perquè ens escoltin».

Un dels afectats per aquests casos, explica que a principis d’any li va vèncer el contracte de lloguer i des del banc no li volen renovar: «Vam fer una consignació de renda al jutjat i continuem pagant, però no hi ha manera que ens contesten. Som una família amb gent discapacitada, no ens mereixem això i exigim que ens renoven el lloguer dins de les nostres possibilitats. Ens va arribar una demanda de desnonament pel jutjat i vam haver d’enviar altra vegada documentació, però no ens han contestat, Fins ara només ens han dit que ho estan mirant i  necessitem una resposta perquè no tenim mitjans per marxar, ens veuríem al carrer». 

En el cas d’un altre afectat, se li va comunicar la renovació del contracte, però des de març de l’any passat que no en sap res més. «Tota aquesta incertesa crea una situació molt estressant. No m’han donat cap solució. Només m’han dit que el lloguer està aprovat a espera de redacció de contracte i des d’això ha passat més d’un any», explica.

Cervesato, anuncia que seguiran lluitant contra aquesta problemàtica i que seguiran insistint. «Estem al peu del canó sempre, on sigui i quan sigui. Aquest és un problema a nivell d’Estat que Solvia ha de solucionar» declara.

Comentarios
Multimedia Diari