Naix un grup de dol a l'Ebre per a pares que han perdut un fill

El grup està format per onze persones que es reuneixen a Jesús amb l’objectiu d’acompanyar-se i donar-se suport en aquest difícil procés 

05 junio 2019 07:56 | Actualizado a 08 junio 2019 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la voluntat d’acompanyar i donar suport en el procés de dol als pares i mares que han perdut un fill, recentment s’ha posat en marxa un grup d’acompanyament per a aquests pares en la que és una iniciativa pionera a les Terres de l’Ebre. 

El projecte ha nascut de la col·laboració del psicòleg Pere Clotet, la funerària Remsa, i l’EMD de Jesús.

El grup va començar amb tres participants i actualment el conformen onze persones, que periòdicament es reuneixen un cop al mes a les instal·lacions de l’EMD Jesús. 
L’entrada en aquests grups és totalment gratuïta i des de Remsa es creu que s’ha de desenvolupar aquesta tasca i donar al teixit social solucions, en un moment tan complicat com la pèrdua d’un ésser estimat i més encara quan aquest és un fill.

Fa dos anys es van crear els grups de dol, i després va considerar-se adequat formar-ne un d’específic que ajude a tirar endavant els pares que han perdut un fill

El procés de dol en aquests casos s’allarga molt més que un dol normal i les fases de negació, d’indignació i ràbia... es dilaten durant mesos.

El psicòleg Pere Clotet, que ja acompanyava sessions de dol, decidí emprendre aquesta iniciativa amb Remsa, després de trobar-se casos de pares en aquesta situació.

Arran l’augment de participació de més persones en aquest grup, ara Remsa ha volgut conéixer la valoració que en fan del servei i així poder millorar-ne si fa falta alguns aspectes. 

Per valorar el treball portat a terme, s’ha demanat que els participants puntuen de l’1 al 10 quina valoració en fan de les sessions del grup de dol per pares i mares, i unànimement la puntuació ha estat de 10.

Entre els aspectes que el grup de dol destaca positivament està el fet de compartir emocions, pensaments, sensacions, situacions i sentirse comprès, així com major seguretat comunicativa, assumir la realitat i sentir-se escoltat amb total tranquil·litat.
El grup de dol té una assiduïtat mensual i allà els usuaris poden compartir les seues experiències i vivències individuals. El fet de veure que més persones passen pel mateix, fa sentir els usuaris més reconfortats.

L’empresa de serveis funeraris en els darrers anys ha fet un esforç evident en centrar-se més que mai en les famílies i les persones que passen per una pèrdua, per facilitar-ne el procés.

Comentarios
Multimedia Diari